Klein-Schreuder Skulpturpark


Jean Groenendijk

blondy120

Fra 6. oktober kan du se skulpturer av den nederlandske kunstneren Jean Groenendijk i skulpturparken.

Jean er født i Haag i 1943 og sier om seg selv:

«Jeg er en selvlært og fullblods billedhugger og lager verk som utstråler stor kraft og vitalitet. Noen av mine skulpturer har klassiske røtter, men på grunn av min arbeidsmåte er de likevel tydelig plassert i vår samtid og har en egen form for balanse.

Om sommeren er jeg gjerne på leting etter marmor og lar meg samtidig inspirere av den portugisiske sola. Den siste delen av vinteren tilbringer jeg i Spania for å la det sydlige temperamentet prege mine verk. Skulpturer som egner seg blir deretter ferdigstilt i bronse i løpet av sommeren.»

Utstillingen varer fra 6. oktober 2019 til 5. januar 2020. Denne gangen blir det ingen åpningsmarkering da kunstneren av helsemessige grunner dessverre ikke kan delta selv.

Hagen er som vanlig åpen på lørdag og søndag fra kl. 10 til 14 og på ukedager etter avtale pr. telefon eller e-post.

Vellykket åpning

Åpningen av vår jubileumsutstilling Tyve år skulpturpark søndag 7. april (se artikkelen nedenfor) var en stor suksess. Det kom 150 gjester som snakket med kunstnerne, lyttet til en gitarkonsert med tre gitarister, deriblant Vicente Ballester, og hygget seg med velsmakende småretter. Vinen ble også satt pris på, og været var bra.

I utstillingen er 10 kunstnere representert med 20 skulpturer i hagen til Fundación Klein-Schreuder frem til 30. juni: Antonio Marí, Hanna Gerlind Glauner, Salvador Molla, Vicente Pérez Gonzálvez, Monique Neyzen, Alejandro Cremades og Antonio Imbernon har alle stilt ut tidligere i parken. Jan Keijsers, Georgie Poulariani og Quico Torres er nye deltakere.

Clip lalfas har laget en reportasje fra åpningen som du kan se nedenfor. Kom gjerne og se utstillingen selv, du vil bli overrasket!

Skulpturparken fyller tyve år

I år feirer vi at skulpturparken har eksistert i tyve år. Tomten ble kjøpt i 1996, og i 1999 var første etappe med pløying av jordene og bygging av huset fullført. Dette var også året da den første skulpturen ble utplassert i hagen: Akrobaten av Iris Le Rütte.

"Barnet mitt, hva har du satt i gang med?" (Mor Schreuder, 1996)

Vi feirer jubileet med en utstilling av tyve skulpturer av ti kunstnere. Syv av disse har tidligere stilt ut i hagen i løpet av de siste tyve årene.

Utstillingen åpner søndag 7. april kl. 11 i den flotte palmehagen. Vi tror det skal bli en flott fest, for i tillegg til kunstverk og kunstnere, kan vi by på en spennende gitarkonsert med Vicente Ballester, Diana Martínez og Irene Sala. Det blir servering av delikate småretter og noe å drikke til, og vi håper å kunne motta mange gjester.

jubileum

Utstillingen er åpen til 30. juni. Adgang koster som vanlig 5 euro, som går til vedlikehold av parken. Har du et årskort (€ 18 for to personer), kan du bruke dette.

De syv kunstnerne som har stilt ut tidligere i hagen er Alejandro Cremades, Hanna Gerlind Glauner, Antonio Imbernón, Antonio Mari, Salvador Molla, Monique Neyzen og Vicente Pérez Gonzálvez. De tre nykommerne heter Georgie Pouleriani, Quico Torres og Jan Keijsers.

Vi ønsker hjertelig velkommen til den festlige åpningen av vår jubileumsutstilling!

Julehilsen

(klikk for å forstørre)Først og fremst vil vi ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år.

Med "vi" mener vi det nye styret i stiftelsen, som nå består av grunnleggerne Johannes Klein og Johanna Schreuder (styreleder og nestleder) i tillegg til Vicente Escrig Peris (sekretær) og Karen Cuppen.

På bildet (klikk for å forstørre) kan styret ses sammen med gjeteren, hunden og sauene av Antonio Marí, et aktuelt tema på denne tiden av året.

7. april åpner vi utstillingen Tyve år skulpturpark – en gruppeutstilling med hovedsakelig kunstnere som tidligere har hatt soloutstilling i hagen. Så sett av plass i kalenderen din: Under den festlige åpningen blir det innledninger ved deltakende kunstnere, musikk, vin og noe å spise, og den finner sted søndag 7. april kl. 11. Alle er velkomne, adgang er 5 euro.

I mellomtiden viser vi fire skulpturer av Antonio Imbernón, som vi selger for ham.

jul2018art200

Hagen er laget slik at det året rundt finnes noe som blomstrer, og du er velkommen også i juletiden: Vi har åpent på lørdager og søndager fra kl. 10-14 som vanlig, og på ukedagene kan du avtale en tid pr. e-post eller telefon. Dette gjelder også for jule- og nyttårsdagene.

Til slutt er vi stolt av at Klein-Schreuder Skulpturpark i 2018 på nytt er blitt tildelt TripAdvisors Fortreffelighetsbevis. Mange takk til alle besøkende som tok seg tid til å skrive en anmeldelse på TripAdvisor.

Johannes Klein og Johanna Schreuder

Hans Some: Ikke se på meg!

some250Søndag 30. september kl. 11 åpnes en ny midlertidig utstilling i Klein-Schreuder Skulpturpark, denne gangen med skulpturer av Hans Some. Under åpningen vil Hans snakke om sitt arbeid og sine verk, ledsaget av et glass vin og noe å bite i.

Ikke se på meg, se på arbeidet mitt! – kan være et motto for Hans.

Hans Some ble født i 1968 i München i Tyskland, og som ung mann forlot han det konservative Bayern og flyttet til Vest-Berlin. Men også det innestengte Berlin omgitt av DDRs murer ble for trangt for ham. Dette oppmuntret ham til å ta sin første reise til Spania for over 30 år siden, der han til slutt slo seg ned i år 2000 og etablerte sitt eget studio i nærheten av Alicante.

I mellomtiden oppdaget han de mangfoldige mulighetene for formgiving og uttrykk i metall i studioet til skulptøren Stefan Herzog i München. Her lærte han seg de klassiske teknikkene som støping, sveising og smiing fra grunnen av, noe som satte et uutslettelig merke på hele veien frem til hans seneste arbeider. Det var her han fant sitt kall i konfrontasjonen med materialet, der han med stor energi og styrke former metallet og finner frem til og overstiger dets motstand.

Så godt som alle arbeidene hans er unike verk som er smidd og sveiset – bare ved noen få anledninger er det blitt bestilt replikaer i form av avstøpninger. Skulpturene hans er blitt utstilt i talløse individuelle og kollektive utstillinger og innkjøpt til både offentlige og private samlinger.

Som vanlig er alle utstilte skulpturer til salgs – stiftelsen tar ingen kommisjon.

Sommerutstilling med Antonio Imbernón

imber270En av målsetningene til Klein-Schreuder-stiftelsen er å tilby hjelp til kunstnere og de som ønsker å bli det. Mange kunstnere kan imidlertid ikke leve av kunsten sin og må ha én eller flere jobber i tillegg.

Det gjelder også for Antonio Imbernón. Han er billedhogger og utdannet fra kunstakademi, men fordi han ikke har tilstrekkelige inntekter fra sine egne arbeider, jobber han også med restaurering av gamle skulpturer og malerier. Vi har tre av hans verk i hagen som stiftelsen har kjøpt inn.

For å hjelpe Antonio stiller vi i sommer ut ytterligere tre av hans skulpturer, som alle er til salgs. Alle tre forestiller nakne kvinner. De er unike og laget av kunststoff (polymer). To av verkene er på 75 cm, det tredje litt mindre. De har fått titlene Prippen, Sjenert og Nølende. Tenk deg hvor flott en av disse skjønnhetene vil ta seg ut ved svømmebassenget ditt.

Antonio arbeider omtrent en måned med å lage en skulptur som disse, så en pris på € 1200 er absolutt ikke urimelig. Vi vil også gjerne minne om at hele beløpet går til kunstneren, stiftelsen tar ingen kommisjon.

Til slutt har vi gleden av å annonsere at skulpturparken nå er åpen både på lørdager og søndager fra kl. 10 til 14. I tillegg er du selvfølgelig fortsatt velkommen på ukedagene etter forhåndsavtale pr. e-post eller telefon.

Monique Neyzen: Bronse i bevegelse

neyzen250Søndag 8. april kl. 11.00 foregår åpningen av Bronse i bevegelse i hagen, en utstilling av små skulpturer ved Monique Neyzen. Bevegelse er et gjennom­gående tema i arbeidene hennes, og hun er fascinert av dansere og hester.

Under åpningen forteller Monique om sitt arbeid og verkene hennes, mens stiftelsen serverer et passende glass vin. Adgang til parken er som vanlig 5 euro.

Fra 1. februar i år kan du kjøpe et årskort til skulpturparken. Kortet koster 18 euro og gir ubegrenset adgang til hagen i ett år for deg selv og en gjest. Gjesten kan f.eks. være din partner, et familiemedlem eller en venn, det velger du fritt ved hvert besøk.

voorjaar18Våren har meldt seg i hagen. Trær som mister bladene sine har begynt å få knopper, samtidig som "vinter­blomstrerne" ikke helt har gitt seg ennå.

Og snart skal vi begynne å slå igjen – ikke gresset, men ugresset. Vi slår ugresset istedenfor å sprøyte det, og resultatet fremstår som en plen.

Vi håper vi sees i hagen snart!

Julebrev

Click to enlargeFørst og fremst vil vi ønske deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år!

Bildet av gjeteren, hunden og sauene får deg kanskje på tanken at han er på vei til Bethlehem, men vi kan forsikre deg om at han også i jula vil forbli på sin faste plass slik at du kan se ham i skulpturparken som vanlig.

Vår siste midlertidige utstilling i år med Teo San José er avsluttet, men helt borte er han ikke: Hans store verk Hvalens salto (3,2 m) inngår nå i parkens permanente utstilling.

I hagen er vi nesten i mål med den årlige beskjæringen av palmetrærne, de er blitt flotte igjen. Neste uke er det morbærtrærne som står for tur – en kjempejobb, for vi har 59 eksemplarer. Appelsinene henger på trærne fortsatt, men har allerede fått sin flotte oransje farge.

jul2017art2

Skulle du ha lyst til å besøke hagen i juletiden, er vi som vanlig åpen fra 10 til 14 på søndagene. På hverdager kan du som ellers avtale besøk pr. epost eller telefon. Det gjelder også i romjula og nyttårsdagene.

Fra 1. januar 2018 setter vi opp inngangsprisen til 5 euro. Vi har erfart at enkelte står over besøk i hagen utfra tanken om at det som ikke koster noe ikke er verdt noe.

Til slutt vil vi sende en hjertelig takk til alle gjester som tok seg tid til å skrive en anmeldelse på TripAdvisor etter sitt besøk hos oss. Vi er stolt over at Klein-Schreuder Skulpturpark i år har mottatt TripAdvisors Fortreffelighetsbevis for gjennomgående flotte anmeldelser fra våre besøkende.

Johannes Klein og Johanna Schreuder

Kontakt oss

Fundación Klein-Schreuder
Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spania

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)