Klein-Schreuder Beeldentuin


Jean Groenendijk

blondy120Vanaf 6 oktober kunt u in de beeldentuin een tentoonstelling van werken van de Nederlandse kunstenaar Jean Groenendijk bezoeken.

Jean Groenendijk is geboren in Den Haag in 1943. Hij zegt over zichzelf:

«Ik ben autodidact beeldhouwer pur sang en maak werken die een grote vitaliteit en kracht uitstralen. Sommige beelden hebben klassieke uitstraling, maar door mijn werkwijze, zijn ze toch duidelijk eigentijds met ook een geheel eigen vorm van balans.

In de zomer ben ik doorgaans op zoek naar marmer en laat me tegelijkertijd inspireren onder de Portugese zon. Het laatste gedeelte van de winter verblijf ik in Spanje om het zuidelijke temperament weer te geven in mijn beelden. Vervolgens gebruik ik de zomer om de beelden, die daarvoor geschikt zijn, in brons te vervaardigen.»

De tentoonstelling loopt van 6 oktober 2019 tot en met 5 januari 2020. In verband met de gezondheid van de kunstenaar, hij kan niet zelf aanwezig zijn, is er deze keer geen feestelijke opening.

De tuin is zoals gewoonlijk voor het publiek geopend op zaterdagen en zondagen van 10.00 tot 14.00 u en op weekdagen na afspraak via telefoon of mail.

Geslaagde opening

De opening op zondag 7 april van  onze jubileumtentoonstelling Twintig Jaar Beeldentuin (zie het onderstaande artikel) was een groot succes. Er kwamen 150 mensen die met de artiesten praatten, luisterden naar een gitaarconcert van 3 gitaristen waaronder Vicente Ballester en ze hapten genoeglijk in de leuke hapjes. De wijn ging er goed in en het weer was ook prettig.

10 artiesten plaatsten 20 beeldhouwwerken in de tuin van de Fundación Klein-Schreuder tot 30 juni: Antonio Marí, Hanna Gerlind Glauner, Salvador Molla, Vicente Pérez Gonzálvez, Monique Neyzen, Alejandro Cremades en Antonio Imbernon exposeerden al eerder in de tuin. Jan Keijsers, Georgie Poulariani en Quico Torres zijn nieuwkomers.

Clip lalfas maakte een reportage van de opening die u hieronder kunt zien. Kom ook eens kijken, u zult verrast zijn.

Twintig Jaar Beeldentuin

Dit jaar vieren we twintig jaar beeldentuin. De grond is gekocht in 1996 en in 1999 was het ploegen en het huisje bouwen achter de rug. Het eerste beeld, de Acrobaat van Iris Le Rütte, werd dat jaar ook in de tuin geplaatst.

"Kind, waar ben je aan begonnen?" (Moeder Schreuder, 1996)

We vieren het jubileum met een tentoonstelling van twintig kunstwerken van tien kunstenaars. Zeven van hen hebben in de afgelopen twintig jaar in de tuin geëxposeerd.

Zondag 7 april om 11.00 u is de opening van de tentoonstelling in de prachtige palmentuin. Het belooft een heel mooi feest te worden, want we hebben er ook nog voor gezorgd dat er een opwindend gitaarconcert met drie gitaristen zal plaatsvinden met Vicente Ballester, Diana Martínez en Irene Sala. Wij serveren een drankje en leuke hapjes, we hopen vele bezoekers te kunnen ontvangen.

jubileumDe tentoonstelling is te zien tot 30 juni. De entree is zoals gebruikelijk 5 euro, bestemd voor het onderhoud van het park. Jaarkaarthouders gebruiken hun jaarkaart (18 euro voor twee personen).

De zeven kunstenaars die meedoen en al eerder in de tuin exposeerden zijn: Alejandro Cremades, Hanna Gerlind Glauner, Antonio Imbernón, Antonio Mari, Salvador Molla, Monique Neyzen en Vicente Pérez Gonzálvez. De drie nieuwelingen zijn Georgie Pouleriani, Quico Torres en Jan Keijsers.

Van harte welkom bij de feestelijke opening van onze jubileumexpositie!

We vieren het jubileum met een tentoonstelling van twintig kunstwerken van tien kunstenaars. Zeven van hen hebben in de afgelopen twintig jaar in de tuin geëxposeerd.

7 april om 11.00 u is de opening van de tentoonstelling in de prachtige palmentuin. Het belooft een heel mooi feest te worden, want we hebben er ook nog voor gezorgd dat er een opwindend gitaarconcert met drie gitaristen zal plaatsvinden met Vicente Ballester, Diana Martínez en Irene Sala.Wij serveren een drankje en leuke hapjes, we hopen vele bezoekers te kunnen ontvangen.

Kerstgroet

(klik om te vergroten)In de eerste plaats wensen wij u een mooie Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar.

Wij, dat is het nieuwe bestuur van de Stichting nu samengesteld uit de oprichters Johannes Klein (voorzitter) en Johanna Schreuder (vice voorzitster) en de nieuw toegetreden leden Vicente Escrig Peris (secretaris) en Karen Cuppen.

Op de foto (klik om te vergroten) staat het bestuur bij de herder met zijn hond en de schapen van Antonio Marí, een heel relevant beeld in deze tijd van het jaar.

Op 7 april begint de tentoonstelling Twintig Jaar Beeldentuin – een groepstentoonstelling voornamelijk door kunstenaars die vroeger solo in de beeldentuin hebben geëxposeerd. Voor de agenda: de feestelijke opening met introducties door de deelnemende kunstenaars en met muziek, spijs en wijn is op zondag 7 april om 11.00 u, iedereen is welkom. De entree is € 5 pp.

Intussen stellen we vier beelden van Antonio Imbernón op, die we voor hem verkopen.

jul2018art200De tuin is zo ontworpen dat er in alle seizoenen wat bloeit en voor wie de tuin tijdens de feestdagen wil bezoeken: wij zijn gewoon op zaterdagen en zondagen van 10-14 u open, op weekdagen kunt u een afspraak maken per telefoon of mail. Dat geldt ook voor Kerstmis en Nieuwjaar.

Tot slot zijn wij er trots op dat de Klein-Schreuder Beeldentuin in 2018 opnieuw door TripAdvisor beloond werd met het Certificaat van Uitmuntendheid. Onze hartelijke dank aan alle bezoekers die hun recensie op TripAdvisor geplaatst hebben.

Johannes Klein en Johanna Schreuder

In de eerste plaats wensen wij u een mooie Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar.

Wij, dat is het nieuwe bestuur van de Stichting nu samengesteld uit de oprichters Johannes Klein (voorzitter) en Johanna Schreuder (vice voorzitster) en de nieuw toegetreden leden Vicente Escrig (secretaris) en Karen Cuppen.

Op de foto staat het bestuur bij de herder met zijn hond en de schapen van Antonio Marí, een heel relevant beeld in deze tijd van het jaar.

Op 7 april begint de tentoonstelling Twintig Jaar Beeldentuin – een groepstentoonstelling voornamelijk door kunstenaars die vroeger solo in de beeldentuin hebben geëxposeerd. Voor de agenda: de feestelijke opening met introducties door de deelnemende kunstenaars en met muziek, spijs en wijn is op zondag 7 april om 11.00 u, iedereen is welkom. De entree is € 5 pp.

Intussen stellen we vier beelden van Antonio Imber op, die we voor hem verkopen.


Hans Some: Kijk niet naar mij!

some25030 september 2018 om 11.00 u is de inauguratie van een tentoonstelling in de beeldentuin Klein-Schreuder van werk van Hans Some. Een glaasje wijn, een hapje en een bezichtiging van zijn werk met toelichting van Hans zelf staan op het programma.

"Kijk niet naar mij maar naar mijn werk", zou het devies van Hans kunnen zijn.

Hij is Duitser, geboren in München in 1968. Het conservatieve Beieren bevalt hem niet en als jonge man vertrekt hij naar, destijds, West Berlijn. Maar ook het ingesloten West Berlijn wordt hem te eng en hij vertrekt naar Spanje, waar hij zich in 2000 definitief vestigt en een eigen werkplaats opent bij Alicante.

In de tussentijd is hij in de leer geweest in het atelier van Stefan Herzog, waar gesmeed en gegoten kan worden en heeft hij de zin van zijn leven gevonden: het werken met metalen, ze vormen naar de beelden die hij voor zijn geest ziet en de weerstand van het materiaal overwinnen. Dat kost veel energie en kracht.

De meeste werken zijn gesmeed en niet gegoten. Gieten van brons en staal vergt veel investering en wordt dus meestal gedaan in een gieterij. Hans houdt er niet van een deel van de totstandkoming van zijn werk door anderen te laten doen. Zijn werken zijn tentoongesteld in talloze individuele en collectieve exposities. Enkele werken zijn opgenomen in publieke en privé collecties.

Alle werken zijn te koop, zoals altijd vraagt de Stichting geen commissie.

Alle werken zijn te koop, zoals altijd vraagt de Stichting geen commissie.

Zomertentoonstelling Antonio Imbernón

imber270Eén van de doelstellingen van de Stichting Klein-Schreuder is het helpen van kunstenaars en van hen die dat willen worden. Veel kunstenaars kunnen echter van de verkoop van hun kunst niet rondkomen en hebben één of meer bijbanen.

Zo ook Antonio Imbernón, hij is beeldhouwer, abituriënt van de kunstacademie, maar omdat hij van de opbrengst van zijn beelden niet kan leven is hij ook restaurateur van oude beelden en schilderijen. Van hem hebben wij drie beelden in de tuin die de stichting van hem gekocht heeft.

Om hem te helpen staan er nu nog drie in de tuin, die te koop zijn. Alle drie zijn ongekleed vrouwelijk schoon, unica, gemaakt van kunststof (polymeer). Twee zijn 75 cm groot, de derde is iets kleiner. Ze heten resp. Preuts, Timide en Aarzelend. Stel u voor hoe aantrekkelijk uw zwembad wordt met één van deze schonen op de rand.

Antonio werkt een maand aan een beeld, u begrijpt dus dat de prijs van € 1200 per beeld erg laag is. Voor alle duidelijkheid: de prijs gaat geheel naar de kunstenaar, de Stichting vraagt geen commissie.

Tot onze vreugde kunnen we meedelen dat de tuin nu ook 's zaterdags geopend is van 10.00 u tot 14.00 u, dezelfde tijd als 's zondags. Vanzelfsprekend bent u, als vanouds, ook op werkdagen welkom na afspraak per e-mail of telefoon.

Monique Neyzen: Beweging in brons

neyzen250Zondag 8 april 2018 om 11:00 u is in de tuin de opening van Beweging in brons, een tentoonstelling van kleine beelden van Monique Neyzen. Beweging is het thema in haar werk en ze is gefascineerd door dansers en paarden (zie ook haar website).

Tijdens de opening gaat zij vertellen over haar werk, de stichting zorgt voor een passend glas wijn. Bezoekers betalen de normale entree van € 5.

Sinds 1 februari is het mogelijk een jaarkaart te kopen. U betaalt € 18 voor de toegang tot de beeldentuin voor uzelf en een introducé. Gedurende een jaar kunt u zo vaak komen als u wilt. De introducé zou uw partner kunnen zijn, een familielid of een gast, iedere keer geheel uw keus.

voorjaar18Het voorjaar is begonnen in de tuin. De knoppen van de bladverliezers beginnen te zwellen, maar de winterbloeiers hebben het nog niet opgegeven.

Wel gaan we binnenkort weer maaien. In de tuin wordt het onkruid niet bespoten, maar gemaaid, daarna lijkt het op een grasveld.

Tot ziens in de tuin!

Kerstbrief

Click to enlargeIn de eerste plaats wensen wij u een mooie Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar.

De foto van de herder met zijn hond en de schapen zou u op de gedachte kunnen brengen dat hij op weg is naar Bethlehem maar wij kunnen u verzekeren dat zij tijdens Kerstmis gewoon op hun plek in de beeldentuin zullen zijn om door u bezichtigd te worden.

De tentoonstelling van Teo San José is afgelopen, gebleven is zijn grote werk (3,2 m) Salto van de walvis.

De jaarlijkse snoei van de palmentuin is bijna klaar, de palmen staan er prachtig bij. Volgende week zijn de moerbeibomen aan de beurt voor de snoei, een gigantische klus, wij hebben 59 moerbeibomen. De sinaasappels hangen nog aan de boom, zij hebben intussen wel hun mooie oranje kleur gekregen.

jul2017art2Wie de tuin tijdens de feestdagen wil bezoeken, de tuin is gewoon op zondagen open, op weekdagen kunt u een afspraak maken per telefoon of mail. Dat geldt ook voor Kerstmis en Nieuwjaar.

Met ingang van 1 januari 2018 wordt de entree verhoogd naar 5 euro per persoon. Wij hebben ervaren dat een lage entree sommige mensen doet afzien van een bezoek, want wat niets kost is ook niets waard.

Tot slot onze hartelijke dank aan alle bezoekers die een recensie van hun bezoek in de tuin op TripAdvisor geplaatst hebben. Wij zijn er trots op dat de Klein-Schreuder Beeldentuin in 2017 door TripAdvisor beloond werd met het Certificaat van Uitmuntendheid voor de consistent geweldige beoordelingen.

Johannes Klein en Johanna Schreuder

Contact

Fundación Klein-Schreuder

Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spanje

 

Telefoon/fax (+34) 966 860 230

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)

38° 36' 0.20" N,  0° 6' 30.10" W38° 36' 0.20" N,  0° 6' 30.10" W