Klein-Schreuder Skulpturpark


Teodoro San Aguilar

leap270Vi er stolt av å kunne presentere Teodoro San Aguilar (Valladolid 1958) i parken: billedhugger, maler, kunstterapeut og forfatter. Teo lager nå monumentale abstrakte verk, men jobbet tidligere i tre og laget også små skulpturer i jern.

I 2000 ble Teo utvalgt til biennalen i Florence og fikk lovende omtale i internasjonal presse. Senere ble han invitert til å representere Spania i den internasjonale triennalen for samtidskunst i Paris som eneste spanske deltaker.

I 2006 skjedde noe som drastisk endret Teos liv. Han deltok i sommerutstillingen til Royal Academy i London og stilte ut sammen med Antoni Tapies. Teos Ildfugl ble valgt som et av utstillingens viktigste verk, en stor anerkjennelse som førte til en rekke påfølgende utstillinger i England, New York og Mexico.

aguilar150

Vi har kjøpt inn det store verket Hvalens salto fra Teo til vår permanente utstilling.

Utstillingen vises i hagen fra 8. oktober til 19. november. Den offisielle åpningen ledsaget av et glass vin skjer søndag 8. oktober kl. 11.00. Adgang koster som ellers 3 euro pr. person.

 

Will Coles: Gatekunst

coles270Det siste tiåret har gatekunst nærmest eksplodert som kunstart verden over. Noen ser det som ubestilte installasjoner, for andre er det ulovlig graffiti. Kall det hva du vil, men mange mener dette er den mest demokratiske kunstformen noensinne. Den har forandret vår måte å se kunst på, fra bakgater til eksklusive gallerier. Navn som Banksy, Basquiat og Haring er nå anerkjente kunstinvesteringer, ofte verdt millioner.

Will Coles regnes med sine skulpturer som en av verdens fremste gatekunstprovokatører. Han flyttet nylig fra Sydney i Australia til Callosa d'en Sarrià (Alicante) og har installert fri kunst både her i regionen og utenfor.

Arbeidene hans kan også sees i gatene i Berlin, Hamburg, London, Paris, Barcelona og andre storbyer på forskjellige kontinenter og finnes i tillegg i viktige offentlige samlinger i Australia og Europa. Verkene hans er laget for å bli sett, ikke for å gjemmes bort i kommersielle gallerier. Nå som han bor her, ønsker han å stille ut her.

– Den gode plassen i skulpturparken gjør at også de større skulpturene mine får ordentlig pusterom, sier Will. Men selv om du ikke har anledning til å komme, kan du se mine ikke-helt-lovlige skulpturer fra Alicante til Barcelona, tilføyer han.

Will Coles stiller ut Street Art i Klein-Schreuder Skulpturpark frem til 9. april. Utstillingen åpnes 26. februar kl. 11.00, ledsaget av et glass vin – en vino de honor.

Samtidig med utstillingen i hagen kan de mindre verkene hans sees i Fundación Frax i Albir.

Julevandring i skulpturparken

Søndag 11. desember fra kl. 12.00 til 13.00 inviterer vi til en julevandring i skulpturparken.

Jula er lysets fest, og selv om det skulle være mørkt inne i oss, skal lyset skinne. Et eksempel på skjult lys er værfenomenet som oppstår når sola viser seg som en lyskaster bak skyene. I mange land kalles dette en jakobsstige, i Norge er dette også navnet på en type julepynt.

Mange kunstnere har latt seg inspirere av dette, og i forbindelse med julevandringen vil Johanna Klein-Schreuder stille ut sin skulptur Jakobsstige i hagen. I løpet av turen vil du også kunne se mange av de andre skulpturene i parken.

jacobJulevandringen innledes med en kort refleksjon over juletiden, og det vil være mulighet til å tenne et lys eller legge ned et annet symbol. Etter spaserturen serverer vi et glass vin. Det er gratis adgang, et bidrag blir satt pris på.

Vandringen er et samarbeid mellom 'ZON Netwerk' og Klein-Schreuder-stiftelsen. For mer informasjon, kontakt Irene Godderij på tel. 682 463 744.

Velkommen!

On Sunday December 11th from 12 to 13 p.m. we would like to invite you to a Christmas Walk in the garden.

Mer enn 3500 trær og busker

pyrostegiaHøsten har kommet til hagen igjen, og enda en gang har det kraftige høstregnet uteblitt så langt.

Men det bryr ikke høstblomstrerne seg om: Den kinesiske rosen i myk rosa, Pyrostegia venusta med sin kraftige oransje blomst og Chorisia insignis, et tre med store beige blomster. For ikke å glemme rosebuskene og klatrerosene, som trives godt etter at den verste sommervarmen har gitt seg.

I år er det pergolaens tur for en skikkelig omgang. Etter ti år må klatreplanter skiftes ut med unge stiklinger eller beskjæres kraftig.

chorisiaI løpet av de siste månedene har vi inventarisert hagen på nytt. For tolv år siden talte vi 2060 eksemplarer av trær og busker fordelt på 107 arter. Nå har vi kommet opp i 231 arter og 3525 eksemplarer.

 

Marita Guardia

marita060 Vi har for tiden ingen midlertidig skulpturutstilling, men det fine været gjør det mulig å vise malerier i hagen. Marita A Guardia er en ung spansk kunstner som fra 19. juni til 31. juli viser sine arbeider i sommerutstillingen Naturens farger.

Se også hennes Facebook-side for mer informasjon.

 

Puri Martinéz og Marion Geerts

Puri MartinézPuri Martinéz og Marion Geerts skal sammen stille ut i Klein-Schreuder Skulpturpark. Utstillingen har fått navnet Transformación.

Puri har vært interessert i keramikk siden hun var 18, og da hun var 30 bestemte hun seg for å satse profesjonelt på keramikken. Nå har hun eget verksted og holder også kurs i keramikk og porselensdekorasjon, både i eget verksted og på skoler. Puri lager vakre figurer i keramikk. Hun maler også, og i Archena finnes en rekke av hennes veggmalerier.

Marion Geerts

Marion er nederlandsk, men har bodd i Spania siden 1975. Hun arbeidet som guide og spesialiserte seg i romersk og kartagensk kunst. Hun ble mer og mer kunstinteressert og lærte å male, men har nå keramikk som hovedinteresse. Hun lager flotte skåler og relieffer.

Marion og Puri tilhører 'El Taller' i Murcia, en keramikergruppe som har egne ovner. Arbeidene utformes i leire og blir deretter glasert ved høy temperatur i keramikkovn.

Puri og Marion har deltatt i forskjellige utstillinger både i byen og fylket Murcia. I årene fremover ønsker de å videreutvikle sine aktiviteter som kunstnere.

Utstillingen åpner søndag 3. april kl. 11.00 med et glass vin og pianosolo ved A. Muñoz de Sus. Adgang 3 euro.

Vår!

Johannas serie med svære skulpturer av isopor patinert med marmorpulver er nå fullført. Serien med de fire skulpturene har fått navnet Modern Times etter Charlie Chaplins film fra 30-tallet i forrige århundre. Moderne med glimt i øyet: Besøkende som har sett skulpturene har gjerne reagert med forbauselse fulgt av et smil. Mange synes at også budbæreren sittende på en drone er underholdende.

For øvrig har vi kjøpt en tredje skulptur av Antonio Imbernón. I motsetning til hans tidligere verk som er laget i sement, er Hold on støpt i polymer med en patina av fin marmor.

I hagen har våren kommet. Mandeltrærne og andre trær som blomstrer på nakne grener, er allerede nesten utblomstret, mens fiken- og granatepletrærne har kommet i gang. Det har begynt å komme skudd på druene og morbærtrærne, som ble beskåret i vinter.

Fuglene er i gang med å forberede rugingen. Det bygges reir, spesielt i Bougainvillea under vinduene til huset, som med sine torner holder katter og hunder på trygg avstand. Småfugl er til og fra hele tiden, spesielt spurv. Vi har også regelmessige besøk av hærfugl, som med sin flotte fjærtopp er en fryd for øyet.

Popstjerne og modellen hennes

Antonio Imbernon: Hold on

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

En vinterhage ved Middelhavet

erythrinaTradisjonen tro setter vi 6. januar i gang med å beskjære rosene. Det er ikke strengt tatt nødvendig i middelhavsklimaet, men uten beskjæring ville blomstene blitt ganske små. Under beskjæringen sikter vi oss inn på tre til fem kraftige grener med tre skudd hver.

Også morbærtrærne beskjæres i januar. Her ønsker vi å oppnå et skyggefullt løvdekke om sommeren. Januar er også en god måned for å pode planter og trær. Noen eksempler er granatepletrær, enkelte rosearter, fikentrær og Bougainvillea.

Hagen er utformet slik at det i alle årstider skal være noe som blomstrer. I januar er det for eksempel Erythrina caffra (se bilde ovenfor) og Pyrostegia venusta som står i blomst.

bougainville

Vi har i mange år brukt resirkulert kloakkvann fra Benidorm til å vanne hagen. Men etter at kommunen installerte et biologisk renseanlegg, inneholder vannet ikke lenger de samme næringsstoffene som før og vi har måttet ta i bruk kunstgjødsel.

Vi har valgt å bruke magnesiumnitrat til dette. Mennesker og planter bruker et lignende proteinmolekyl i sitt stoffskifte. Hos mennesket heter dette proteinet hemoglobin og har et jernatom i sentrum. Dette tar opp oksygen (O2) og fører bort kulldioksyd (CO2).

Planter har et magnesiumatom i sentrum. Her heter det klorofyll og tar i stedet opp kulldioksyd (CO2) mens det avgir oksygen (O2). Gjødsling med magnesium gir forbløffende resultater: Bladene blir grønnere og større.

Vi ønsker hjertelig velkommen til en vintervandring i hagen omgitt av vakre skulpturer. Vi har åpent på søndager fra 10 til 14 og på hverdager etter forhåndsavtale pr. telefon. solandra

Kontakt oss

Fundación Klein-Schreuder
Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spania

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)