Klein-Schreuder Skulpturpark


Hagen er åpen igjen!

rozen180Hurra, siden mandag 11. mai er hagen åpen for publikum igjen: Du kan som før besøke oss på lørdager og søndager fra kl. 10 til 14 eller på ukedager etter forhåndsavtale pr. epost eller telefon.

Merk at besøkende må holde 2 meter avstand fra hverandre, noe som ikke er noe problem i hagen. I tillegg må du ha på deg munnbind i inngangsområdet når du ankommer og forlater hagen.

Hagen byr på en flott spasertur i en oase av ro. I tillegg kan du se utstillingen til Zélia Rocha frem til 21. september (se artikkel og katalog nedenfor).

Zélia Rocha: Metamorfose

rocha250

Selv om hagen på grunn av tiltakene mot koronaviruset dessverre er stengt for tiden, setter vi likevel opp vårens utstilling av kunstverk av Zélia Rocha fra 5. april som opprinnelig planlagt. Denne gangen blir det imidlertid ingen festlig åpning av utstillingen.

Zélia Rocha er portugisisk, underviser i fremmedspråk og har vært kunstner i mange år. Hun har hatt over hundre utstillinger og jobber med polymer og jern. Det siste er ikke overraskende, siden faren hennes var smed. Hun elsker rustfargen, og alle hennes verk i jern er laget av gjenbrukt skrapjern.

– Jeg føler meg tiltrukket av gjenstander av jern som for eksempel gamle redskap som er satt bort, har gått i stykker eller ikke brukes lenger og blir inspirert til å gi dem et nytt liv, sier Zélia.

– Jeg samler alltid på all slags gammelt jern, og plutselig tar jeg noen stykker, føyer dem sammen og skaper en ny figur ved å hamre, sage og sveise. Arbeidet med dette bringer meg i en ironisk, drømmeaktig stemning der jeg ser verden som et klarere og bedre organisert sted, tilføyer hun.

For øyeblikket vet vi dessverre ikke når vi kan åpne skulpturparken igjen. Men så snart restriksjoner og portforbud er opphevet, er du hjertelig velkommen til å besøke hagen igjen og komme og se (eller kjøpe) skulpturene til Zélia Rocha.

Oppdatering: Du kan nå laste ned en katalog (PDF) der du kan se verkene til Zélia Rocha slik de er utstilt i hagen.

Jul i hagen

flam200Først og fremst vil vi – det vil si styret i stiftelsen Klein-Schreuder – ønske alle vennene av hagen en riktig god jul og et godt nytt år! Også i juletiden er skulpturparken åpen fra kl. 10 til 14 på lørdager og søndager. Det innebærer at vi i år holder stengt på 1. og 2. juledag og på Nyttårsaften.

Vår nåværende utstilling med skulpturer av Jean Groenendijk blir stående til 5. januar 2020. Jean har redusert prisene med 10 prosent. Fra 5. april til 17. mai 2020 planlegger vi en utstilling med den portugisiske skulptøren Zélia Rocha. Vi sender ut mer informasjon om dette til våren.

Stiftelsen har kjøpt inn to flamingoer i stål av Georgie Poulariani fra Georgia. Vi har plassert dem i dammen i hagen der de gjør sitt beste for å fange litt fisk. Georgie har hatt stor suksess i Quatar, og prisen på verkene hans stiger raskt.

spath250Av våre tolv Chorisia har elleve blomstret i år, et fantastisk syn! Også Spathodea er i stemning for å blomstre (se bilde).

Johanna har plassert en liten bronseskulptur i hagen med tittelen Why. Den viser tre løpende gutter og en sørgmodig sittende gutt som mangler det ene beinet sitt.

Du kan kontakte oss via Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon 966 860 230 for å avtale et besøk i skulpturparken utenom de faste åpningstidene.

Vi sees i hagen!

Styret i stiftelsen Klein-Schreuder

Jean Groenendijk

blondy120

Fra 6. oktober kan du se skulpturer av den nederlandske kunstneren Jean Groenendijk i skulpturparken.

Jean er født i Haag i 1943 og sier om seg selv:

«Jeg er en selvlært og fullblods billedhugger og lager verk som utstråler stor kraft og vitalitet. Noen av mine skulpturer har klassiske røtter, men på grunn av min arbeidsmåte er de likevel tydelig plassert i vår samtid og har en egen form for balanse.

Om sommeren er jeg gjerne på leting etter marmor og lar meg samtidig inspirere av den portugisiske sola. Den siste delen av vinteren tilbringer jeg i Spania for å la det sydlige temperamentet prege mine verk. Skulpturer som egner seg blir deretter ferdigstilt i bronse i løpet av sommeren.»

Utstillingen varer fra 6. oktober 2019 til 5. januar 2020. Denne gangen blir det ingen åpningsmarkering da kunstneren av helsemessige grunner dessverre ikke kan delta selv.

Hagen er som vanlig åpen på lørdag og søndag fra kl. 10 til 14 og på ukedager etter avtale pr. telefon eller e-post.

Vellykket åpning

Åpningen av vår jubileumsutstilling Tyve år skulpturpark søndag 7. april (se artikkelen nedenfor) var en stor suksess. Det kom 150 gjester som snakket med kunstnerne, lyttet til en gitarkonsert med tre gitarister, deriblant Vicente Ballester, og hygget seg med velsmakende småretter. Vinen ble også satt pris på, og været var bra.

I utstillingen er 10 kunstnere representert med 20 skulpturer i hagen til Fundación Klein-Schreuder frem til 30. juni: Antonio Marí, Hanna Gerlind Glauner, Salvador Molla, Vicente Pérez Gonzálvez, Monique Neyzen, Alejandro Cremades og Antonio Imbernon har alle stilt ut tidligere i parken. Jan Keijsers, Georgie Poulariani og Quico Torres er nye deltakere.

Clip lalfas har laget en reportasje fra åpningen som du kan se nedenfor. Kom gjerne og se utstillingen selv, du vil bli overrasket!

Skulpturparken fyller tyve år

I år feirer vi at skulpturparken har eksistert i tyve år. Tomten ble kjøpt i 1996, og i 1999 var første etappe med pløying av jordene og bygging av huset fullført. Dette var også året da den første skulpturen ble utplassert i hagen: Akrobaten av Iris Le Rütte.

"Barnet mitt, hva har du satt i gang med?" (Mor Schreuder, 1996)

Vi feirer jubileet med en utstilling av tyve skulpturer av ti kunstnere. Syv av disse har tidligere stilt ut i hagen i løpet av de siste tyve årene.

Utstillingen åpner søndag 7. april kl. 11 i den flotte palmehagen. Vi tror det skal bli en flott fest, for i tillegg til kunstverk og kunstnere, kan vi by på en spennende gitarkonsert med Vicente Ballester, Diana Martínez og Irene Sala. Det blir servering av delikate småretter og noe å drikke til, og vi håper å kunne motta mange gjester.

jubileum

Utstillingen er åpen til 30. juni. Adgang koster som vanlig 5 euro, som går til vedlikehold av parken. Har du et årskort (€ 18 for to personer), kan du bruke dette.

De syv kunstnerne som har stilt ut tidligere i hagen er Alejandro Cremades, Hanna Gerlind Glauner, Antonio Imbernón, Antonio Mari, Salvador Molla, Monique Neyzen og Vicente Pérez Gonzálvez. De tre nykommerne heter Georgie Pouleriani, Quico Torres og Jan Keijsers.

Vi ønsker hjertelig velkommen til den festlige åpningen av vår jubileumsutstilling!

Julehilsen

(klikk for å forstørre)Først og fremst vil vi ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år.

Med "vi" mener vi det nye styret i stiftelsen, som nå består av grunnleggerne Johannes Klein og Johanna Schreuder (styreleder og nestleder) i tillegg til Vicente Escrig Peris (sekretær) og Karen Cuppen.

På bildet (klikk for å forstørre) kan styret ses sammen med gjeteren, hunden og sauene av Antonio Marí, et aktuelt tema på denne tiden av året.

7. april åpner vi utstillingen Tyve år skulpturpark – en gruppeutstilling med hovedsakelig kunstnere som tidligere har hatt soloutstilling i hagen. Så sett av plass i kalenderen din: Under den festlige åpningen blir det innledninger ved deltakende kunstnere, musikk, vin og noe å spise, og den finner sted søndag 7. april kl. 11. Alle er velkomne, adgang er 5 euro.

I mellomtiden viser vi fire skulpturer av Antonio Imbernón, som vi selger for ham.

jul2018art200

Hagen er laget slik at det året rundt finnes noe som blomstrer, og du er velkommen også i juletiden: Vi har åpent på lørdager og søndager fra kl. 10-14 som vanlig, og på ukedagene kan du avtale en tid pr. e-post eller telefon. Dette gjelder også for jule- og nyttårsdagene.

Til slutt er vi stolt av at Klein-Schreuder Skulpturpark i 2018 på nytt er blitt tildelt TripAdvisors Fortreffelighetsbevis. Mange takk til alle besøkende som tok seg tid til å skrive en anmeldelse på TripAdvisor.

Johannes Klein og Johanna Schreuder

Hans Some: Ikke se på meg!

some250Søndag 30. september kl. 11 åpnes en ny midlertidig utstilling i Klein-Schreuder Skulpturpark, denne gangen med skulpturer av Hans Some. Under åpningen vil Hans snakke om sitt arbeid og sine verk, ledsaget av et glass vin og noe å bite i.

Ikke se på meg, se på arbeidet mitt! – kan være et motto for Hans.

Hans Some ble født i 1968 i München i Tyskland, og som ung mann forlot han det konservative Bayern og flyttet til Vest-Berlin. Men også det innestengte Berlin omgitt av DDRs murer ble for trangt for ham. Dette oppmuntret ham til å ta sin første reise til Spania for over 30 år siden, der han til slutt slo seg ned i år 2000 og etablerte sitt eget studio i nærheten av Alicante.

I mellomtiden oppdaget han de mangfoldige mulighetene for formgiving og uttrykk i metall i studioet til skulptøren Stefan Herzog i München. Her lærte han seg de klassiske teknikkene som støping, sveising og smiing fra grunnen av, noe som satte et uutslettelig merke på hele veien frem til hans seneste arbeider. Det var her han fant sitt kall i konfrontasjonen med materialet, der han med stor energi og styrke former metallet og finner frem til og overstiger dets motstand.

Så godt som alle arbeidene hans er unike verk som er smidd og sveiset – bare ved noen få anledninger er det blitt bestilt replikaer i form av avstøpninger. Skulpturene hans er blitt utstilt i talløse individuelle og kollektive utstillinger og innkjøpt til både offentlige og private samlinger.

Som vanlig er alle utstilte skulpturer til salgs – stiftelsen tar ingen kommisjon.

Kontakt oss

Fundación Klein-Schreuder
Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spania

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)