Klein-Schreuder Skulpturpark


Juletid i hagen

Først vil vi i styret for Stiftelsen Klein-Schreuder ønske alle venner av hagen riktig god jul og godt nyttår. Også i juletiden er hagen åpen på våre faste tider lørdag og søndag fra 10.00 til 14.00. Det betyr imidlertid at vi i år er stengt på 1. og 2. juledag og på nyttårsdagen.

paard150

Men både på julaften og nyttårsaften kan du besøke oss i åpningstiden, og frem til 6. januar kan du fortsatt få med deg utstillingen av tre kunstnere og deres skulpturer i de tre materialene stein, jern og bronse. Jule- og nyttårstiden er en flott tid for en hyggelig utflukt til skulpturparken med familie og venner.

Også hagen selv er veldig attraktiv på vinteren. På lørdagene er det en sjanse for at du treffer på Leoni og Arend, som har gjort frivillig arbeid i hagen i en årrekke. Du er også velkommen til selv å melde deg som frivillig på lørdager mellom 10 og 12.

Allerede 4. februar åpner vi en ny utstilling: Ton Spaink viser malerier på den overdekkede terrassen. Hans kone Jolande stiller ut sine skulpturer av alabast, kalkstein og porebetong, og noen av hennes billedhoggerelever vil også vise sine verk.

Ved tilstrekkelig interesse (minst 5 deltakere pr. kurs) vil det på søndager fra 11. februar til 24. mars bli holdt malekurs ved Ton og skulpturkurs ved Jolande – All Round Painting and Sculpture Course. Ta kontakt med Jolande (e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.) hvis du ønsker mer informasjon om dette.

Blant de mange vekstene i hagen har vi noen flotte klatreplanter som den rosa-fiolette Amphilophium laxafolia som blomstrer svært lenge, også nå. Både Pyrostegia venusta og Thunbergia grandiflora er like spesielle.

pyrostegia400

Vi sees i hagen!

Styret i stiftelsen: Johannes Klein, Johanna Schreuder og Manuel Casado Puche.

Skulpturer i stein, jern og bronse

Fra 21. oktober viser Klein-Schreuder Skulpturpark verker av de tre kunstnerne Vicente Pérez Gonzálvez, Albèr te Brake og Monique Neyzen i tre ulike stiler og materialer.

Arbeidene til Vicente Pérez Gonzálvez (Spania) er formet av erfaringer som fremkommer fra en felles kilde som naturen. Hans marmor- og alabastskulpturer viser refleksjoner av plante­strukturer og tolkninger av den menneskelige formen. Den symbolske verdien overstiger den bokstavelige betydningen.

herfst23 s

Albèr te Brake (Nederland) lager imponerende jernskulpturer som først og fremst gjør seg bra utendørs. Tidligere arbeidet han mye med bronse og glass, men metall har alltid inspirert ham. Dette materialet har vært hans hovedfokus siden han bosatte seg i Spania.

Monique Neyzen (Nederland) lager dynamiske bronseskulpturer av dansere og hester, figurativt eller noe abstrakt. "Skulpturer full av bevegelse som nærmest hopper av sokkelen." Dynamikken forsterkes av individuelt designede jernsokler som inngår i helheten av verkene hennes.

Den festlige åpningen av utstillingen ved Manuel Casado Puche foregår lørdag 21. oktober kl. 11.00 ledsaget av tapas, et glass vin og klassisk musikk. Adgang koster 5 euro, og utstillingen varer til og med 6. januar 2024.

Avslutningsvis vil vi nevne at Leoni LeBonThi og Jolande Spaink vil undervise i tegning og billedhugging i hagen over nyttår.

Vi håper vi sees og ønsker deg et hyggelig besøk i hagen!

Regn i hagen

Ikke siden målingene startet, har det regnet så mye i mai måned som i år, hele 170 mm (normal årlig nedbør varierer fra 300 til 600 mm). Det er ikke vanskelig å få øye på de plutselige vannmengdene i hagen: Alt gror og blomstrer som aldri før. En spasertur I hagen er en opplevelse året rundt, men nå er hagen veldig spesiell.

brachychiton250

Hagen har nå eksistert i 25 år, og har i disse årene bokstavelig talt vokst til 3600 individuelle planter og over 230 arter. Vi har for eksempel mange frukttrær som alle sammen trives godt: granateple, avokado, morbær, appelsin, sitron, mandarin, litchi, kvede, aprikos, chirimoya, zapota, plomme og stikkelsbær.

Styret i stiftelsen har fått ny sekretær, han heter Manuel Casado Poche.

I oktober i år blir det en midlertidig utstilling i hagen igjen. Det blir en gruppeutstilling av Monique, Alber og Vicente, med skulpturer i bronse, jern og marmor.

Vi ønsker deg en fin sommer, vi sees i hagen!

Nyttår i hagen

Først og fremst vil vi som grunnleggere av Klein-Schreuder-stiftelsen ønske alle venner av hagen et riktig godt nytt år. Også i juletiden har skulpturparken de vanlige åpningstidene, lørdag og søndag fra kl. 10 til 14. Det betyr at vi har åpent på første nyttårsdag.

Hagen er verdt et besøk i alle årstider. Også nå blomstrer det trær som Erythrina caffra og planter som Pyrostegia venusta og Thunbergia grandiflora i pergolaen.

Dessuten forlenger vi vår flotte midlertidige utstilling med skulpturer av Antonio Imbernón og David Romero til 15. januar. Vi har begynt å tenke på neste utstilling og vil gjerne bli kjent med nye kunstnere. Ta kontakt hvis du har tips eller ideer!

tuin450
Vi vil benytte anledningen til å rette en stor takk til våre frivillige hjelpere, deriblant vår webmaster Willy Verwoerd, som i en årrekke har tatt så godt hånd om nettstedet vårt og nyhetsbrevene.

Gjør nyttårsdagen til en begivenhet og besøk hagen med dine venner og kjære.

For mer informasjon eller for å avtale et besøk utenom de faste åpningstidene (også for grupper) treffer du oss på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon (+34) 966 860 230.

Vi sees i hagen!

Johannes Klein og Johanna Schreuder

Imbernón og Vallinas

Etter en lang pause på grunn av koronarestriksjoner er Klein-Schreuder-stiftelsen svært glad for å kunne invitere til en midlertidig utstilling igjen. Denne gangen er det to kunstnere som stiller ut, nemlig Antonio Imbernón og David Romero Vallinas.

Den festlige åpningen av utstillingen finner sted 6. november kl. 11 ledsaget av et glass vin og en tapa fra huset.

ImbernónAntonio Imbernón er en figurativ skulptør som søker etter essensen. Han bruker et billedspråk der forskjellige flater gir form til verket han ønsker å skape. Han unnviker det oveflødige og representerer det som er nødvendig, uten tilføyelser. Han syntetiserer, men uten å avvike fra det han vil uttrykke. Farger gir merverdi i arbeidet hans fordi de hjelper å understreke budskapet.

Vallinas

David Romero Vallinas, kjent som "David Art Studio (DAS)" (Valencia, 1973), er en multidisiplinær artist som jobber med sykkelen som kunstnerisk objekt. Han har arbeidet med ulike prosjekter og teknikker, som olje på lerret, akryl, gravering og skulpturer. Hans hovedinteresse de senere årene har vært skulpturer, og han viser nå verkene sine i hagen. Han ønsker å bruke sykkelen som symbol og ikon ved å fokusere på sykkelen som urbant transportmiddel nå og i fremtiden.

Verkene kan kjøpes direkte fra kunstneren, og stiftelsen tar ingen kommisjon. Utstillingen kan besøkes til og med 1. januar, adgang er som vanlig 5 euro.

er en figurativ skulptør som søker etter essensen. Han bruker et billedspråk der forskjellige flater gir form til verket han ønsker å skape. Han unnviker det oveflødige og representerer det som er nødvendig, uten tilføyelser. Han syntetiserer, men uten å avvike fra det han vil uttrykke. Farger gir merverdi i arbeidet hans fordi de hjelper å understreke budskapet.

Spansk-norsk dag i skulpturparken

Det er i år 20 år siden Spansk-norske dager ble arrangert for første gang i Alfaz del Pi. Nå er dagene tilbake med en lang rekke aktiviteter i oktober.

hender200

Lørdag 22. oktober kl. 13.00 blir det et spennende arrangement i Klein-Schreuder Skulpturpark med følgende program:

  • Omvisning i skulpturparken der du blir kjent med skulpturene, deres kunstnere og hva som vokser i hagen.
  • Konsert med Katinka Nilssen, fiolin, Sherwin Ngan, piano og Siegmund Watty, piano.
  • Enkel servering av tapas og vin ved Åge Folkestad og Casa Vital.

Billetter koster € 25 og må kjøpes på forhånd senest 20. oktober hos ett av disse salgsstedene:

Alfaz del Pi     Den Norske Klubben, Casa de Cultura
Albir Notar, Kirkesenter Albir, Ask & Embla

De Spansk-norske dagene åpner 7. oktober og varer til 29. oktober. Klikk her for å se det fullstendige programmet (PDF).

Velkommen til en annerledes festdag i skulpturparken!

Julehilsen fra en stemningsfull hage

Styret i stiftelsen Klein-Schreuder ønsker alle venner av hagen en riktig god jul og et godt nytt år. Også i juleferien er skulpturparken åpen på våre vanlige tider: lørdag og søndag fra kl. 10 til 14 og de øvrige dagene etter forhåndsavtale pr. epost eller telefon.

2021 ble det andre året med korona. Det har vært mindre besøk i hagen, selv om man uanstrengt kan holde god avstand til andre besøkende der. Som vanlig er hagen et flott syn – en oase av ro i en turbulent verden. Med 45 skulpturer i den permanente utstillingen er det en flott opplevelse å besøke parken, selv om det på grunn av korona ikke er noen midlertidig utstilling.

Søndag 2. januar er det likevel et tilbud: Da arrangerer Mónica og Pablo en bioenergética-dag i hagen fra kl. 10 til 17 (på spansk). Inkludert lunsj og alle aktiviteter koster denne dagen 75 euro ved påmelding før 22. desember. Klikk her for utførlig informasjon (PDF).

Du treffer oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon (+34) 966 860 230 hvis du har spørsmål eller ønsker å avtale et besøk for deg selv eller en gruppe utenom de faste åpningstidene.

På gjensyn i hagen!
Styret i stiftelsen

Fest i skulpturparken

Hvert år på 16. april markerer L'Alfàs del Pi at kommunen på denne dagen i 1836 ble selvstendig etter atskillelsen fra Baroniet Polop. Siden 2010 er dette også dagen for den årlige tildelingen av Premi L'Alfàs, og i år gikk denne prisen til Johannes P. Klein og Johanna Schreuder i Stiftelsen Klein-Schreuder.

prijs1– Vi etablerte denne utmerkelsen for å verdsette arvegodset i vår kommune. Ved denne anledningen vil vi påskjønne det flotte arbeidet som Stiftelsen Klein-Schreuder utfører for å fremme kunst og kultur, forklarer borgermester Vicente Arques.

Både Johannes og Johanna takket kommunen for denne anerkjennelsen, "for tilliten og hengivenheten som L'Alfàs del Pi har vist vår stiftelse, som etter 20 år med hardt arbeid og mange investeringer har gjort oss i stand til å skape skulpturparken slik dere kan se den her i dag."

For å feire prisutdelingen arrangerte kommunen en festlig sammenkomst i hagen med en utførlig frokost akkompagnert av musikk fra en klarinettkvartett.

prijs2 450

Det vanket mange lovord for grunnleggerne og styret i stiftelsen. Skulpturparken er ikke bare regionalt, men også nasjonalt og internasjonalt kjent for sine verdifulle bidrag til kunst, kultur og turisme i kommunen. Nylig ble hagen også utnevnt til en av de ti vakreste i Valencia-regionen.

Til slutt fikk de innbudte gjestene en omvisning i hagen, og enda en gang kom det mye ros fra deltakerne.

Kontakt oss

Fundación Klein-Schreuder
Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spania

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)