Klein-Schreuder Skulpturpark


Julehilsen fra en stemningsfull hage

Styret i stiftelsen Klein-Schreuder ønsker alle venner av hagen en riktig god jul og et godt nytt år. Også i juleferien er skulpturparken åpen på våre vanlige tider: lørdag og søndag fra kl. 10 til 14 og de øvrige dagene etter forhåndsavtale pr. epost eller telefon.

2021 ble det andre året med korona. Det har vært mindre besøk i hagen, selv om man uanstrengt kan holde god avstand til andre besøkende der. Som vanlig er hagen et flott syn – en oase av ro i en turbulent verden. Med 45 skulpturer i den permanente utstillingen er det en flott opplevelse å besøke parken, selv om det på grunn av korona ikke er noen midlertidig utstilling.

Søndag 2. januar er det likevel et tilbud: Da arrangerer Mónica og Pablo en bioenergética-dag i hagen fra kl. 10 til 17 (på spansk). Inkludert lunsj og alle aktiviteter koster denne dagen 75 euro ved påmelding før 22. desember. Klikk her for utførlig informasjon (PDF).

Du treffer oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon (+34) 966 860 230 hvis du har spørsmål eller ønsker å avtale et besøk for deg selv eller en gruppe utenom de faste åpningstidene.

På gjensyn i hagen!
Styret i stiftelsen

Fest i skulpturparken

Hvert år på 16. april markerer L'Alfàs del Pi at kommunen på denne dagen i 1836 ble selvstendig etter atskillelsen fra Baroniet Polop. Siden 2010 er dette også dagen for den årlige tildelingen av Premi L'Alfàs, og i år gikk denne prisen til Johannes P. Klein og Johanna Schreuder i Stiftelsen Klein-Schreuder.

prijs1– Vi etablerte denne utmerkelsen for å verdsette arvegodset i vår kommune. Ved denne anledningen vil vi påskjønne det flotte arbeidet som Stiftelsen Klein-Schreuder utfører for å fremme kunst og kultur, forklarer borgermester Vicente Arques.

Både Johannes og Johanna takket kommunen for denne anerkjennelsen, "for tilliten og hengivenheten som L'Alfàs del Pi har vist vår stiftelse, som etter 20 år med hardt arbeid og mange investeringer har gjort oss i stand til å skape skulpturparken slik dere kan se den her i dag."

For å feire prisutdelingen arrangerte kommunen en festlig sammenkomst i hagen med en utførlig frokost akkompagnert av musikk fra en klarinettkvartett.

prijs2 450

Det vanket mange lovord for grunnleggerne og styret i stiftelsen. Skulpturparken er ikke bare regionalt, men også nasjonalt og internasjonalt kjent for sine verdifulle bidrag til kunst, kultur og turisme i kommunen. Nylig ble hagen også utnevnt til en av de ti vakreste i Valencia-regionen.

Til slutt fikk de innbudte gjestene en omvisning i hagen, og enda en gang kom det mye ros fra deltakerne.

Jul i en vanskelig tid

xmas2020

Først av alt vil vi – styret i stiftelsen Klein-Schreuder – ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år. Også i juletiden har vi åpent på våre faste dager, altså lørdag og søndag fra kl. 10 til 14. Det betyr at vi i år er stengt på 1. juledag og på nyttårsdagen.

2020 har vært et turbulent år. Vår midlertidige utstilling av arbeidene til Zélia Rocha kunne sees i hagen i et halvt år, men på grunn av korona måtte vi først utsette den offisielle åpningen og senere avlyse den helt.

Hagen har hatt mindre besøk i år til tross for at man uanstrengt kan holde stor avstand til andre gjester der. Som vanlig er hagen et flott syn nå, en oase av ro i en usikker verden. Med 40 skulpturer i vår faste utstilling er et besøk i skulpturparken en spennende opplevelse, også uten midlertidig utstilling.

Du kan treffe oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og på telefon for mer informasjon eller for å avtale et besøk utenom de faste åpningstidene, enten for deg selv eller for grupper.

På gjensyn i hagen!

Hagen er åpen igjen!

rozen180Hurra, siden mandag 11. mai er hagen åpen for publikum igjen: Du kan som før besøke oss på lørdager og søndager fra kl. 10 til 14 eller på ukedager etter forhåndsavtale pr. epost eller telefon.

Merk at besøkende må holde 2 meter avstand fra hverandre, noe som ikke er noe problem i hagen. I tillegg må du ha på deg munnbind i inngangsområdet når du ankommer og forlater hagen.

Hagen byr på en flott spasertur i en oase av ro. I tillegg kan du se utstillingen til Zélia Rocha frem til 21. september (se artikkel og katalog nedenfor).

Zélia Rocha: Metamorfose

rocha250

Selv om hagen på grunn av tiltakene mot koronaviruset dessverre er stengt for tiden, setter vi likevel opp vårens utstilling av kunstverk av Zélia Rocha fra 5. april som opprinnelig planlagt. Denne gangen blir det imidlertid ingen festlig åpning av utstillingen.

Zélia Rocha er portugisisk, underviser i fremmedspråk og har vært kunstner i mange år. Hun har hatt over hundre utstillinger og jobber med polymer og jern. Det siste er ikke overraskende, siden faren hennes var smed. Hun elsker rustfargen, og alle hennes verk i jern er laget av gjenbrukt skrapjern.

– Jeg føler meg tiltrukket av gjenstander av jern som for eksempel gamle redskap som er satt bort, har gått i stykker eller ikke brukes lenger og blir inspirert til å gi dem et nytt liv, sier Zélia.

– Jeg samler alltid på all slags gammelt jern, og plutselig tar jeg noen stykker, føyer dem sammen og skaper en ny figur ved å hamre, sage og sveise. Arbeidet med dette bringer meg i en ironisk, drømmeaktig stemning der jeg ser verden som et klarere og bedre organisert sted, tilføyer hun.

For øyeblikket vet vi dessverre ikke når vi kan åpne skulpturparken igjen. Men så snart restriksjoner og portforbud er opphevet, er du hjertelig velkommen til å besøke hagen igjen og komme og se (eller kjøpe) skulpturene til Zélia Rocha.

Oppdatering: Du kan nå laste ned en katalog (PDF) der du kan se verkene til Zélia Rocha slik de er utstilt i hagen.

Jul i hagen

flam200Først og fremst vil vi – det vil si styret i stiftelsen Klein-Schreuder – ønske alle vennene av hagen en riktig god jul og et godt nytt år! Også i juletiden er skulpturparken åpen fra kl. 10 til 14 på lørdager og søndager. Det innebærer at vi i år holder stengt på 1. og 2. juledag og på Nyttårsaften.

Vår nåværende utstilling med skulpturer av Jean Groenendijk blir stående til 5. januar 2020. Jean har redusert prisene med 10 prosent. Fra 5. april til 17. mai 2020 planlegger vi en utstilling med den portugisiske skulptøren Zélia Rocha. Vi sender ut mer informasjon om dette til våren.

Stiftelsen har kjøpt inn to flamingoer i stål av Georgie Poulariani fra Georgia. Vi har plassert dem i dammen i hagen der de gjør sitt beste for å fange litt fisk. Georgie har hatt stor suksess i Quatar, og prisen på verkene hans stiger raskt.

spath250Av våre tolv Chorisia har elleve blomstret i år, et fantastisk syn! Også Spathodea er i stemning for å blomstre (se bilde).

Johanna har plassert en liten bronseskulptur i hagen med tittelen Why. Den viser tre løpende gutter og en sørgmodig sittende gutt som mangler det ene beinet sitt.

Du kan kontakte oss via Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon 966 860 230 for å avtale et besøk i skulpturparken utenom de faste åpningstidene.

Vi sees i hagen!

Styret i stiftelsen Klein-Schreuder

Jean Groenendijk

blondy120

Fra 6. oktober kan du se skulpturer av den nederlandske kunstneren Jean Groenendijk i skulpturparken.

Jean er født i Haag i 1943 og sier om seg selv:

«Jeg er en selvlært og fullblods billedhugger og lager verk som utstråler stor kraft og vitalitet. Noen av mine skulpturer har klassiske røtter, men på grunn av min arbeidsmåte er de likevel tydelig plassert i vår samtid og har en egen form for balanse.

Om sommeren er jeg gjerne på leting etter marmor og lar meg samtidig inspirere av den portugisiske sola. Den siste delen av vinteren tilbringer jeg i Spania for å la det sydlige temperamentet prege mine verk. Skulpturer som egner seg blir deretter ferdigstilt i bronse i løpet av sommeren.»

Utstillingen varer fra 6. oktober 2019 til 5. januar 2020. Denne gangen blir det ingen åpningsmarkering da kunstneren av helsemessige grunner dessverre ikke kan delta selv.

Hagen er som vanlig åpen på lørdag og søndag fra kl. 10 til 14 og på ukedager etter avtale pr. telefon eller e-post.

Vellykket åpning

Åpningen av vår jubileumsutstilling Tyve år skulpturpark søndag 7. april (se artikkelen nedenfor) var en stor suksess. Det kom 150 gjester som snakket med kunstnerne, lyttet til en gitarkonsert med tre gitarister, deriblant Vicente Ballester, og hygget seg med velsmakende småretter. Vinen ble også satt pris på, og været var bra.

I utstillingen er 10 kunstnere representert med 20 skulpturer i hagen til Fundación Klein-Schreuder frem til 30. juni: Antonio Marí, Hanna Gerlind Glauner, Salvador Molla, Vicente Pérez Gonzálvez, Monique Neyzen, Alejandro Cremades og Antonio Imbernon har alle stilt ut tidligere i parken. Jan Keijsers, Georgie Poulariani og Quico Torres er nye deltakere.

Clip lalfas har laget en reportasje fra åpningen som du kan se nedenfor. Kom gjerne og se utstillingen selv, du vil bli overrasket!

Kontakt oss

Fundación Klein-Schreuder
Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spania

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)