Klein-Schreuder Skulpturpark


Nyttår i hagen

Først og fremst vil vi som grunnleggere av Klein-Schreuder-stiftelsen ønske alle venner av hagen et riktig godt nytt år. Også i juletiden har skulpturparken de vanlige åpningstidene, lørdag og søndag fra kl. 10 til 14. Det betyr at vi har åpent på første nyttårsdag.

Hagen er verdt et besøk i alle årstider. Også nå blomstrer det trær som Erythrina caffra og planter som Pyrostegia venusta og Thunbergia grandiflora i pergolaen.

Dessuten forlenger vi vår flotte midlertidige utstilling med skulpturer av Antonio Imbernón og David Romero til 15. januar. Vi har begynt å tenke på neste utstilling og vil gjerne bli kjent med nye kunstnere. Ta kontakt hvis du har tips eller ideer!

tuin450
Vi vil benytte anledningen til å rette en stor takk til våre frivillige hjelpere, deriblant vår webmaster Willy Verwoerd, som i en årrekke har tatt så godt hånd om nettstedet vårt og nyhetsbrevene.

Gjør nyttårsdagen til en begivenhet og besøk hagen med dine venner og kjære.

For mer informasjon eller for å avtale et besøk utenom de faste åpningstidene (også for grupper) treffer du oss på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon (+34) 966 860 230.

Vi sees i hagen!

Johannes Klein og Johanna Schreuder

Imbernón og Vallinas

Etter en lang pause på grunn av koronarestriksjoner er Klein-Schreuder-stiftelsen svært glad for å kunne invitere til en midlertidig utstilling igjen. Denne gangen er det to kunstnere som stiller ut, nemlig Antonio Imbernón og David Romero Vallinas.

Den festlige åpningen av utstillingen finner sted 6. november kl. 11 ledsaget av et glass vin og en tapa fra huset.

ImbernónAntonio Imbernón er en figurativ skulptør som søker etter essensen. Han bruker et billedspråk der forskjellige flater gir form til verket han ønsker å skape. Han unnviker det oveflødige og representerer det som er nødvendig, uten tilføyelser. Han syntetiserer, men uten å avvike fra det han vil uttrykke. Farger gir merverdi i arbeidet hans fordi de hjelper å understreke budskapet.

Vallinas

David Romero Vallinas, kjent som "David Art Studio (DAS)" (Valencia, 1973), er en multidisiplinær artist som jobber med sykkelen som kunstnerisk objekt. Han har arbeidet med ulike prosjekter og teknikker, som olje på lerret, akryl, gravering og skulpturer. Hans hovedinteresse de senere årene har vært skulpturer, og han viser nå verkene sine i hagen. Han ønsker å bruke sykkelen som symbol og ikon ved å fokusere på sykkelen som urbant transportmiddel nå og i fremtiden.

Verkene kan kjøpes direkte fra kunstneren, og stiftelsen tar ingen kommisjon. Utstillingen kan besøkes til og med 1. januar, adgang er som vanlig 5 euro.

er en figurativ skulptør som søker etter essensen. Han bruker et billedspråk der forskjellige flater gir form til verket han ønsker å skape. Han unnviker det oveflødige og representerer det som er nødvendig, uten tilføyelser. Han syntetiserer, men uten å avvike fra det han vil uttrykke. Farger gir merverdi i arbeidet hans fordi de hjelper å understreke budskapet.

Spansk-norsk dag i skulpturparken

Det er i år 20 år siden Spansk-norske dager ble arrangert for første gang i Alfaz del Pi. Nå er dagene tilbake med en lang rekke aktiviteter i oktober.

hender200

Lørdag 22. oktober kl. 13.00 blir det et spennende arrangement i Klein-Schreuder Skulpturpark med følgende program:

  • Omvisning i skulpturparken der du blir kjent med skulpturene, deres kunstnere og hva som vokser i hagen.
  • Konsert med Katinka Nilssen, fiolin, Sherwin Ngan, piano og Siegmund Watty, piano.
  • Enkel servering av tapas og vin ved Åge Folkestad og Casa Vital.

Billetter koster € 25 og må kjøpes på forhånd senest 20. oktober hos ett av disse salgsstedene:

Alfaz del Pi     Den Norske Klubben, Casa de Cultura
Albir Notar, Kirkesenter Albir, Ask & Embla

De Spansk-norske dagene åpner 7. oktober og varer til 29. oktober. Klikk her for å se det fullstendige programmet (PDF).

Velkommen til en annerledes festdag i skulpturparken!

Julehilsen fra en stemningsfull hage

Styret i stiftelsen Klein-Schreuder ønsker alle venner av hagen en riktig god jul og et godt nytt år. Også i juleferien er skulpturparken åpen på våre vanlige tider: lørdag og søndag fra kl. 10 til 14 og de øvrige dagene etter forhåndsavtale pr. epost eller telefon.

2021 ble det andre året med korona. Det har vært mindre besøk i hagen, selv om man uanstrengt kan holde god avstand til andre besøkende der. Som vanlig er hagen et flott syn – en oase av ro i en turbulent verden. Med 45 skulpturer i den permanente utstillingen er det en flott opplevelse å besøke parken, selv om det på grunn av korona ikke er noen midlertidig utstilling.

Søndag 2. januar er det likevel et tilbud: Da arrangerer Mónica og Pablo en bioenergética-dag i hagen fra kl. 10 til 17 (på spansk). Inkludert lunsj og alle aktiviteter koster denne dagen 75 euro ved påmelding før 22. desember. Klikk her for utførlig informasjon (PDF).

Du treffer oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon (+34) 966 860 230 hvis du har spørsmål eller ønsker å avtale et besøk for deg selv eller en gruppe utenom de faste åpningstidene.

På gjensyn i hagen!
Styret i stiftelsen

Fest i skulpturparken

Hvert år på 16. april markerer L'Alfàs del Pi at kommunen på denne dagen i 1836 ble selvstendig etter atskillelsen fra Baroniet Polop. Siden 2010 er dette også dagen for den årlige tildelingen av Premi L'Alfàs, og i år gikk denne prisen til Johannes P. Klein og Johanna Schreuder i Stiftelsen Klein-Schreuder.

prijs1– Vi etablerte denne utmerkelsen for å verdsette arvegodset i vår kommune. Ved denne anledningen vil vi påskjønne det flotte arbeidet som Stiftelsen Klein-Schreuder utfører for å fremme kunst og kultur, forklarer borgermester Vicente Arques.

Både Johannes og Johanna takket kommunen for denne anerkjennelsen, "for tilliten og hengivenheten som L'Alfàs del Pi har vist vår stiftelse, som etter 20 år med hardt arbeid og mange investeringer har gjort oss i stand til å skape skulpturparken slik dere kan se den her i dag."

For å feire prisutdelingen arrangerte kommunen en festlig sammenkomst i hagen med en utførlig frokost akkompagnert av musikk fra en klarinettkvartett.

prijs2 450

Det vanket mange lovord for grunnleggerne og styret i stiftelsen. Skulpturparken er ikke bare regionalt, men også nasjonalt og internasjonalt kjent for sine verdifulle bidrag til kunst, kultur og turisme i kommunen. Nylig ble hagen også utnevnt til en av de ti vakreste i Valencia-regionen.

Til slutt fikk de innbudte gjestene en omvisning i hagen, og enda en gang kom det mye ros fra deltakerne.

Jul i en vanskelig tid

xmas2020

Først av alt vil vi – styret i stiftelsen Klein-Schreuder – ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år. Også i juletiden har vi åpent på våre faste dager, altså lørdag og søndag fra kl. 10 til 14. Det betyr at vi i år er stengt på 1. juledag og på nyttårsdagen.

2020 har vært et turbulent år. Vår midlertidige utstilling av arbeidene til Zélia Rocha kunne sees i hagen i et halvt år, men på grunn av korona måtte vi først utsette den offisielle åpningen og senere avlyse den helt.

Hagen har hatt mindre besøk i år til tross for at man uanstrengt kan holde stor avstand til andre gjester der. Som vanlig er hagen et flott syn nå, en oase av ro i en usikker verden. Med 40 skulpturer i vår faste utstilling er et besøk i skulpturparken en spennende opplevelse, også uten midlertidig utstilling.

Du kan treffe oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og på telefon for mer informasjon eller for å avtale et besøk utenom de faste åpningstidene, enten for deg selv eller for grupper.

På gjensyn i hagen!

Hagen er åpen igjen!

rozen180Hurra, siden mandag 11. mai er hagen åpen for publikum igjen: Du kan som før besøke oss på lørdager og søndager fra kl. 10 til 14 eller på ukedager etter forhåndsavtale pr. epost eller telefon.

Merk at besøkende må holde 2 meter avstand fra hverandre, noe som ikke er noe problem i hagen. I tillegg må du ha på deg munnbind i inngangsområdet når du ankommer og forlater hagen.

Hagen byr på en flott spasertur i en oase av ro. I tillegg kan du se utstillingen til Zélia Rocha frem til 21. september (se artikkel og katalog nedenfor).

Zélia Rocha: Metamorfose

rocha250

Selv om hagen på grunn av tiltakene mot koronaviruset dessverre er stengt for tiden, setter vi likevel opp vårens utstilling av kunstverk av Zélia Rocha fra 5. april som opprinnelig planlagt. Denne gangen blir det imidlertid ingen festlig åpning av utstillingen.

Zélia Rocha er portugisisk, underviser i fremmedspråk og har vært kunstner i mange år. Hun har hatt over hundre utstillinger og jobber med polymer og jern. Det siste er ikke overraskende, siden faren hennes var smed. Hun elsker rustfargen, og alle hennes verk i jern er laget av gjenbrukt skrapjern.

– Jeg føler meg tiltrukket av gjenstander av jern som for eksempel gamle redskap som er satt bort, har gått i stykker eller ikke brukes lenger og blir inspirert til å gi dem et nytt liv, sier Zélia.

– Jeg samler alltid på all slags gammelt jern, og plutselig tar jeg noen stykker, føyer dem sammen og skaper en ny figur ved å hamre, sage og sveise. Arbeidet med dette bringer meg i en ironisk, drømmeaktig stemning der jeg ser verden som et klarere og bedre organisert sted, tilføyer hun.

For øyeblikket vet vi dessverre ikke når vi kan åpne skulpturparken igjen. Men så snart restriksjoner og portforbud er opphevet, er du hjertelig velkommen til å besøke hagen igjen og komme og se (eller kjøpe) skulpturene til Zélia Rocha.

Oppdatering: Du kan nå laste ned en katalog (PDF) der du kan se verkene til Zélia Rocha slik de er utstilt i hagen.

Kontakt oss

Fundación Klein-Schreuder
Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spania

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)