Klein-Schreuder Skulpturpark


Hans Some: Ikke se på meg!

some250Søndag 30. september kl. 11 åpnes en ny midlertidig utstilling i Klein-Schreuder Skulpturpark, denne gangen med skulpturer av Hans Some. Under åpningen vil Hans snakke om sitt arbeid og sine verk, ledsaget av et glass vin og noe å bite i.

Ikke se på meg, se på arbeidet mitt! – kan være et motto for Hans.

Hans Some ble født i 1968 i München i Tyskland, og som ung mann forlot han det konservative Bayern og flyttet til Vest-Berlin. Men også det innestengte Berlin omgitt av DDRs murer ble for trangt for ham. Dette oppmuntret ham til å ta sin første reise til Spania for over 30 år siden, der han til slutt slo seg ned i år 2000 og etablerte sitt eget studio i nærheten av Alicante.

I mellomtiden oppdaget han de mangfoldige mulighetene for formgiving og uttrykk i metall i studioet til skulptøren Stefan Herzog i München. Her lærte han seg de klassiske teknikkene som støping, sveising og smiing fra grunnen av, noe som satte et uutslettelig merke på hele veien frem til hans seneste arbeider. Det var her han fant sitt kall i konfrontasjonen med materialet, der han med stor energi og styrke former metallet og finner frem til og overstiger dets motstand.

Så godt som alle arbeidene hans er unike verk som er smidd og sveiset – bare ved noen få anledninger er det blitt bestilt replikaer i form av avstøpninger. Skulpturene hans er blitt utstilt i talløse individuelle og kollektive utstillinger og innkjøpt til både offentlige og private samlinger.

Som vanlig er alle utstilte skulpturer til salgs – stiftelsen tar ingen kommisjon.

Sommerutstilling med Antonio Imbernón

imber270En av målsetningene til Klein-Schreuder-stiftelsen er å tilby hjelp til kunstnere og de som ønsker å bli det. Mange kunstnere kan imidlertid ikke leve av kunsten sin og må ha én eller flere jobber i tillegg.

Det gjelder også for Antonio Imbernón. Han er billedhogger og utdannet fra kunstakademi, men fordi han ikke har tilstrekkelige inntekter fra sine egne arbeider, jobber han også med restaurering av gamle skulpturer og malerier. Vi har tre av hans verk i hagen som stiftelsen har kjøpt inn.

For å hjelpe Antonio stiller vi i sommer ut ytterligere tre av hans skulpturer, som alle er til salgs. Alle tre forestiller nakne kvinner. De er unike og laget av kunststoff (polymer). To av verkene er på 75 cm, det tredje litt mindre. De har fått titlene Prippen, Sjenert og Nølende. Tenk deg hvor flott en av disse skjønnhetene vil ta seg ut ved svømmebassenget ditt.

Antonio arbeider omtrent en måned med å lage en skulptur som disse, så en pris på € 1200 er absolutt ikke urimelig. Vi vil også gjerne minne om at hele beløpet går til kunstneren, stiftelsen tar ingen kommisjon.

Til slutt har vi gleden av å annonsere at skulpturparken nå er åpen både på lørdager og søndager fra kl. 10 til 14. I tillegg er du selvfølgelig fortsatt velkommen på ukedagene etter forhåndsavtale pr. e-post eller telefon.

Monique Neyzen: Bronse i bevegelse

neyzen250Søndag 8. april kl. 11.00 foregår åpningen av Bronse i bevegelse i hagen, en utstilling av små skulpturer ved Monique Neyzen. Bevegelse er et gjennom­gående tema i arbeidene hennes, og hun er fascinert av dansere og hester.

Under åpningen forteller Monique om sitt arbeid og verkene hennes, mens stiftelsen serverer et passende glass vin. Adgang til parken er som vanlig 5 euro.

Fra 1. februar i år kan du kjøpe et årskort til skulpturparken. Kortet koster 18 euro og gir ubegrenset adgang til hagen i ett år for deg selv og en gjest. Gjesten kan f.eks. være din partner, et familiemedlem eller en venn, det velger du fritt ved hvert besøk.

voorjaar18Våren har meldt seg i hagen. Trær som mister bladene sine har begynt å få knopper, samtidig som "vinter­blomstrerne" ikke helt har gitt seg ennå.

Og snart skal vi begynne å slå igjen – ikke gresset, men ugresset. Vi slår ugresset istedenfor å sprøyte det, og resultatet fremstår som en plen.

Vi håper vi sees i hagen snart!

Julebrev

Click to enlargeFørst og fremst vil vi ønske deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år!

Bildet av gjeteren, hunden og sauene får deg kanskje på tanken at han er på vei til Bethlehem, men vi kan forsikre deg om at han også i jula vil forbli på sin faste plass slik at du kan se ham i skulpturparken som vanlig.

Vår siste midlertidige utstilling i år med Teo San José er avsluttet, men helt borte er han ikke: Hans store verk Hvalens salto (3,2 m) inngår nå i parkens permanente utstilling.

I hagen er vi nesten i mål med den årlige beskjæringen av palmetrærne, de er blitt flotte igjen. Neste uke er det morbærtrærne som står for tur – en kjempejobb, for vi har 59 eksemplarer. Appelsinene henger på trærne fortsatt, men har allerede fått sin flotte oransje farge.

jul2017art2

Skulle du ha lyst til å besøke hagen i juletiden, er vi som vanlig åpen fra 10 til 14 på søndagene. På hverdager kan du som ellers avtale besøk pr. epost eller telefon. Det gjelder også i romjula og nyttårsdagene.

Fra 1. januar 2018 setter vi opp inngangsprisen til 5 euro. Vi har erfart at enkelte står over besøk i hagen utfra tanken om at det som ikke koster noe ikke er verdt noe.

Til slutt vil vi sende en hjertelig takk til alle gjester som tok seg tid til å skrive en anmeldelse på TripAdvisor etter sitt besøk hos oss. Vi er stolt over at Klein-Schreuder Skulpturpark i år har mottatt TripAdvisors Fortreffelighetsbevis for gjennomgående flotte anmeldelser fra våre besøkende.

Johannes Klein og Johanna Schreuder

Teodoro San Aguilar

leap270Vi er stolt av å kunne presentere Teodoro San Aguilar (Valladolid 1958) i parken: billedhugger, maler, kunstterapeut og forfatter. Teo lager nå monumentale abstrakte verk, men jobbet tidligere i tre og laget også små skulpturer i jern.

I 2000 ble Teo utvalgt til biennalen i Florence og fikk lovende omtale i internasjonal presse. Senere ble han invitert til å representere Spania i den internasjonale triennalen for samtidskunst i Paris som eneste spanske deltaker.

I 2006 skjedde noe som drastisk endret Teos liv. Han deltok i sommerutstillingen til Royal Academy i London og stilte ut sammen med Antoni Tapies. Teos Ildfugl ble valgt som et av utstillingens viktigste verk, en stor anerkjennelse som førte til en rekke påfølgende utstillinger i England, New York og Mexico.

aguilar150

Vi har kjøpt inn det store verket Hvalens salto fra Teo til vår permanente utstilling.

Utstillingen vises i hagen fra 8. oktober til 19. november. Den offisielle åpningen ledsaget av et glass vin skjer søndag 8. oktober kl. 11.00. Adgang koster som ellers 3 euro pr. person.

 

Will Coles: Gatekunst

coles270Det siste tiåret har gatekunst nærmest eksplodert som kunstart verden over. Noen ser det som ubestilte installasjoner, for andre er det ulovlig graffiti. Kall det hva du vil, men mange mener dette er den mest demokratiske kunstformen noensinne. Den har forandret vår måte å se kunst på, fra bakgater til eksklusive gallerier. Navn som Banksy, Basquiat og Haring er nå anerkjente kunstinvesteringer, ofte verdt millioner.

Will Coles regnes med sine skulpturer som en av verdens fremste gatekunstprovokatører. Han flyttet nylig fra Sydney i Australia til Callosa d'en Sarrià (Alicante) og har installert fri kunst både her i regionen og utenfor.

Arbeidene hans kan også sees i gatene i Berlin, Hamburg, London, Paris, Barcelona og andre storbyer på forskjellige kontinenter og finnes i tillegg i viktige offentlige samlinger i Australia og Europa. Verkene hans er laget for å bli sett, ikke for å gjemmes bort i kommersielle gallerier. Nå som han bor her, ønsker han å stille ut her.

– Den gode plassen i skulpturparken gjør at også de større skulpturene mine får ordentlig pusterom, sier Will. Men selv om du ikke har anledning til å komme, kan du se mine ikke-helt-lovlige skulpturer fra Alicante til Barcelona, tilføyer han.

Will Coles stiller ut Street Art i Klein-Schreuder Skulpturpark frem til 9. april. Utstillingen åpnes 26. februar kl. 11.00, ledsaget av et glass vin – en vino de honor.

Samtidig med utstillingen i hagen kan de mindre verkene hans sees i Fundación Frax i Albir.

Julevandring i skulpturparken

Søndag 11. desember fra kl. 12.00 til 13.00 inviterer vi til en julevandring i skulpturparken.

Jula er lysets fest, og selv om det skulle være mørkt inne i oss, skal lyset skinne. Et eksempel på skjult lys er værfenomenet som oppstår når sola viser seg som en lyskaster bak skyene. I mange land kalles dette en jakobsstige, i Norge er dette også navnet på en type julepynt.

Mange kunstnere har latt seg inspirere av dette, og i forbindelse med julevandringen vil Johanna Klein-Schreuder stille ut sin skulptur Jakobsstige i hagen. I løpet av turen vil du også kunne se mange av de andre skulpturene i parken.

jacobJulevandringen innledes med en kort refleksjon over juletiden, og det vil være mulighet til å tenne et lys eller legge ned et annet symbol. Etter spaserturen serverer vi et glass vin. Det er gratis adgang, et bidrag blir satt pris på.

Vandringen er et samarbeid mellom 'ZON Netwerk' og Klein-Schreuder-stiftelsen. For mer informasjon, kontakt Irene Godderij på tel. 682 463 744.

Velkommen!

Mer enn 3500 trær og busker

pyrostegiaHøsten har kommet til hagen igjen, og enda en gang har det kraftige høstregnet uteblitt så langt.

Men det bryr ikke høstblomstrerne seg om: Den kinesiske rosen i myk rosa, Pyrostegia venusta med sin kraftige oransje blomst og Chorisia insignis, et tre med store beige blomster. For ikke å glemme rosebuskene og klatrerosene, som trives godt etter at den verste sommervarmen har gitt seg.

I år er det pergolaens tur for en skikkelig omgang. Etter ti år må klatreplanter skiftes ut med unge stiklinger eller beskjæres kraftig.

chorisiaI løpet av de siste månedene har vi inventarisert hagen på nytt. For tolv år siden talte vi 2060 eksemplarer av trær og busker fordelt på 107 arter. Nå har vi kommet opp i 231 arter og 3525 eksemplarer.

 

Kontakt oss

Fundación Klein-Schreuder
Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spania

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)