Klein-Schreuder Skulpturpark


Daeyoung Kang

insectcollageI sommer var Johanna Schreuder og Johannes Klein (grunnleggerne av stiftelsen) på reise i Italia og besøkte blant annet Siena. Der oppdaget de en utstilling som viste en invasjon av stålinsekter, laget av den koreanske kunstneren Daeyoung Kang.

Hans tanke bak insektenes invasjon er at virveldyr, fisker, fugler og reptiler er i ferd med å dø ut, så sant de ikke gjør nytte for seg som mat, husdyr eller forsøksdyr for menneskene.

Insekter – særlig når de kommer i store grupper – viser seg å være ganske motstandsdyktige mot mennesker. Slik kan de hevne seg på menneskene. Dessverre blir det nå vanligere å spise insekter også. Og hvis insekter blir fremtidens matkilde for mennesker, går det vel så som så med hevnen.

Johanna og Johannes ville gjerne vise denne utstillingen i skulpturparken, men det var dessverre ikke økonomisk mulig. Daeyoung Kang har i en svært raus gest likevel donert to av sine insekter til skulpturparken.

Disse inngår nå i den permanente utstillingen og kan beundres i hagen.

I sommer var Johanna Schreuder og Johannes Klein (grunnleggerne av stiftelsen) på reise i Italia og besøkte blant annet Siena. Der oppdaget de en utstilling som viste en invasjon av stålinsekter, laget av den koreanske kunstneren Daeyoung Kang.

Hans tanke bak insektenes invasjon er at virveldyr, fisker, fugler og reptiler er i ferd med å dø ut, så sant de ikke gjør nytte for seg som mat, husdyr eller forsøksdyr for menneskene. Insekter – særlig når de kommer i store grupper – viser seg å være ganske motstandsdyktige mot mennesker. Slik kan de hevne seg på menneskene.

Dessverre blir det nå vanligere å spise insekter også. Og hvis insekter blir fremtidens matkilde for mennesker, går det vel så som så med hevnen.

Johanna og Johannes ville gjerne vise denne utstillingen i skulpturparken, men det var dessverre økonomisk ikke mulig. Daeyoung Kang har i en svært raus gest likevel donert to av sine insekter til skulpturparken. Disse inngår nå i den permanente utstillingen og kan beundres i hagen.

Kontakt oss

Fundación Klein-Schreuder
Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spania

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)