Klein-Schreuder Skulpturpark


Høst 2015

water300

Hurra, endelig har det kommet litt regn, men dessverre er det fortsatt veldig tørt. I et godt år får vi mellom 500 og 700 mm regn i hagen. I 2014 var det bare 170 og hittil i år 100 mm. Istedenfor mm brukes også liter pr. kvadratmeter.

Heldigvis koblet vi hagen allerede i 1998 til vanningsnettet til Regantes de Benidorm. Dermed har vi ubegrenset tilgang til renset avløpsvann som blir resirkulert i Benidorm. Vi bruker omtrent 3000 kubikkmeter pr. år og betaler € 270 for dette. Hagen blir vannet automatisk hver dag av et datastyrt vanningssystem (se bilde).

hibis300

På høsten er det mye å se i hagen. Ugresset begynner å melde seg igjen, og vi slår dette slik at det minner om en gressplen. Rosene blomstrer fyldigere takket være høstregnet som forhåpentlig kommer. Hibiscus rosa-sinensis med sine vakre store blomster fortsetter blomstringen godt utover høsten, og appelsinene skifter farge fra grønt til oransje.

Vi høster granateplene, i likhet med spansk pepper, som vi har nok av til å forsyne en mellomstor by. Høsten er også tiden for å beskjære palmene. Washingtonia-palmene har allerede vært under stanleykniven og andre arter står for tur.

Så langt i år har det ikke vært noen midlertidig utstilling i parken ennå. Kunstnerne nøler, for salget går generelt dårlig. Likevel blir det alltid solgt verk på våre utstillinger. Vi tar ingen kommisjon, og kunstneren trenger heller ikke å avstå verk til oss om det ikke skulle bli solgt noe.

peper250

Gruppebesøk i hagen, for eksempel fra hageforeninger, vandrerklubber, skoleklasser og kunstforeninger, blir stadig mer populært. Grupper kan etter avtale besøke hagen også på hverdager. Etter en stille periode i de varme feriemånedene har flere grupper allerede meldt sin ankomst. De besøkende nyter ofte medbrakt kaffe eller lunsj i friluft.

Vi minner om at også små grupper er velkomne på hverdager etter forutgående avtale pr. telefon eller e-post.

 

Kontakt oss

Fundación Klein-Schreuder
Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spania

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)