Klein-Schreuder Skulpturpark


En vinterhage ved Middelhavet

erythrinaTradisjonen tro setter vi 6. januar i gang med å beskjære rosene. Det er ikke strengt tatt nødvendig i middelhavsklimaet, men uten beskjæring ville blomstene blitt ganske små. Under beskjæringen sikter vi oss inn på tre til fem kraftige grener med tre skudd hver.

Også morbærtrærne beskjæres i januar. Her ønsker vi å oppnå et skyggefullt løvdekke om sommeren. Januar er også en god måned for å pode planter og trær. Noen eksempler er granatepletrær, enkelte rosearter, fikentrær og Bougainvillea.

Hagen er utformet slik at det i alle årstider skal være noe som blomstrer. I januar er det for eksempel Erythrina caffra (se bilde ovenfor) og Pyrostegia venusta som står i blomst.

bougainville

Vi har i mange år brukt resirkulert kloakkvann fra Benidorm til å vanne hagen. Men etter at kommunen installerte et biologisk renseanlegg, inneholder vannet ikke lenger de samme næringsstoffene som før og vi har måttet ta i bruk kunstgjødsel.

Vi har valgt å bruke magnesiumnitrat til dette. Mennesker og planter bruker et lignende proteinmolekyl i sitt stoffskifte. Hos mennesket heter dette proteinet hemoglobin og har et jernatom i sentrum. Dette tar opp oksygen (O2) og fører bort kulldioksyd (CO2).

Planter har et magnesiumatom i sentrum. Her heter det klorofyll og tar i stedet opp kulldioksyd (CO2) mens det avgir oksygen (O2). Gjødsling med magnesium gir forbløffende resultater: Bladene blir grønnere og større.

Vi ønsker hjertelig velkommen til en vintervandring i hagen omgitt av vakre skulpturer. Vi har åpent på søndager fra 10 til 14 og på hverdager etter forhåndsavtale pr. telefon. solandra

Kontakt oss

Fundación Klein-Schreuder
Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spania

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)