Klein-Schreuder Beeldentuin


Kerstbrief

Click to enlargeIn de eerste plaats wensen wij u een mooie Kerstmis en een gelukkig Nieuwjaar.

De foto van de herder met zijn hond en de schapen zou u op de gedachte kunnen brengen dat hij op weg is naar Bethlehem maar wij kunnen u verzekeren dat zij tijdens Kerstmis gewoon op hun plek in de beeldentuin zullen zijn om door u bezichtigd te worden.

De tentoonstelling van Teo San José is afgelopen, gebleven is zijn grote werk (3,2 m) Salto van de walvis.

De jaarlijkse snoei van de palmentuin is bijna klaar, de palmen staan er prachtig bij. Volgende week zijn de moerbeibomen aan de beurt voor de snoei, een gigantische klus, wij hebben 59 moerbeibomen. De sinaasappels hangen nog aan de boom, zij hebben intussen wel hun mooie oranje kleur gekregen.

jul2017art2Wie de tuin tijdens de feestdagen wil bezoeken, de tuin is gewoon op zondagen open, op weekdagen kunt u een afspraak maken per telefoon of mail. Dat geldt ook voor Kerstmis en Nieuwjaar.

Met ingang van 1 januari 2018 wordt de entree verhoogd naar 5 euro per persoon. Wij hebben ervaren dat een lage entree sommige mensen doet afzien van een bezoek, want wat niets kost is ook niets waard.

Tot slot onze hartelijke dank aan alle bezoekers die een recensie van hun bezoek in de tuin op TripAdvisor geplaatst hebben. Wij zijn er trots op dat de Klein-Schreuder Beeldentuin in 2017 door TripAdvisor beloond werd met het Certificaat van Uitmuntendheid voor de consistent geweldige beoordelingen.

Johannes Klein en Johanna Schreuder

Teodoro San Aguilar

leap270Wij zijn er trots op Teodoro San Aguilar, beeld­houwer, schilder, kunsttherapeut en schrijver (Valladolid 1958) in onze tuin te presenteren. Teo maakt nu monumentaal abstract werk, vroeger werkte hij in hout, hij maakte ook kleine ijzeren beelden.

In 2000 werd Teo uitgezocht om mee te doen aan de biënnale van Florence, de internationale pers schreef lovend over zijn beelden. Daarna kreeg Teo een uitnodiging om Spanje te vertegen­woordigen bij de Triënale Internationaal van Hedendaagse Kunst in Parijs, hij was de enige Spaanse artiest die deelnam.

In 2006 gebeurde er iets dat het leven van Teo drastisch veranderde. Hij nam deel aan de zomerexpositie van de Royal Academy in Londen, hij exposeerde naast Antoni Tapies. Teo´s Vuurvogel werd uitgekozen als een van de meest belangrijke van de expositie. Na deze expositie begon hij te exposeren in heel Engeland, New York en in Mexico.

aguilar150Wij hebben van Teo een groot werk gekocht voor onze permanente expositie, het heet Salto van een walvis.

De expositie staat in de tuin van 8 oktober tot 19 november. De feestelijke opening met wijn zal plaatsvinden op 8 oktober om 11 uur. De entree is zoals altijd € 3 p.p.

Will Coles: Street Art

coles270De laatste tien jaar is het verschijnsel "street art" in de hele wereld geëxplodeerd, installaties zonder vergunning voor sommigen, illegale graffiti voor anderen. Noem het zoals je wilt maar het is wel de meest democratische kunstvorm ooit. Van achterstraatjes tot chique galerieën heeft het de manier waarop we naar kunst kijken veranderd. Namen zoals Banksy, Basquiat en Haring zijn nu belangrijke kunstinvesteringen en vaak miljoenen euro’s waard.

Will Coles wordt gezien als een belangrijke beeldhouwer en provocateur van straatkunst. Hij is recent van Sydney, Australië naar Callosa d'en Sarrià (Alicante) verhuisd, en heeft al veel gratis kunst in zijn nieuwe woonomgeving en daarbuiten geïnstalleerd.

Zijn werk kan ook worden gezien in de straten van Berlijn, Hamburg, Londen, Parijs en Barcelona, maar ook in grote publieke verzamelingen in Australië en Europa. Hij maakt zijn werk om het te laten zien, niet verstopt in commerciële galerieën. Hij woont hier en dus wil hij hier tentoonstellen.

"De ruimte in de beeldentuin geeft mijn grote beelden plaats om te ademen," zegt Will. "Maar ook als je niet kunt komen kun je niet helemaal legaal werk van mij zien van Alicante tot Barcelona."

Will Coles stelt tot 9 april Street Art tentoon in de Klein-Schreuder Beeldentuin. De inauguratie met een glas wijn is op 26 februari om 11.00 u.

Een aantal kleine werken kan tegelijkertijd worden gezien in de Fundación Frax in Albir.

Kerstwandeling in de tuin

Op zondag 11 december van 12 tot 13 uur nodigen wij u uit voor een kerstwandeling in de tuin.

Kerstmis is het feest van het licht, zelfs als het binnen in ons donker is, zal het licht schijnen. Een speciaal verschijnsel van verborgen licht is de zg. Jacobsladder, die ontstaat doordat het zonlicht als een schijnwerper achter de wolken zichtbaar wordt.

jacobVele kunstenaars hebben dit beeld al vastgelegd. Het bronzen beeld De Jacobsladder, ontworpen en vervaardigd door Joke Klein-Schreuder, zal op deze dag in de tuin worden geëxposeerd. Tijdens de kerstwandeling zijn eveneens de andere beelden in de tuin te bezichtigen.

De kerstwandeling wordt vooraf gegaan door een korte kerstoverdenking, waarna u in het kader van wereldlichtjesdag in de gelegenheid wordt gesteld een kaarsje aan te steken of een ander symbool neer te leggen. Na afloop van de wandeling ontvangt u een glas wijn. De toegang is gratis, een gift wordt op prijs gesteld.

Deze kerstwandeling wordt georganiseerd In samenwerking met ZON Netwerk en de beeldentuin Klein-Schreuder. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Godderij, tel. 682 463 744.

On Sunday December 11th from 12 to 13 p.m. we would like to invite you to a Christmas Walk in the garden.

Meer dan 3500 bomen en struiken

pyrostegiaHet is weer herfst in de tuin en weer laten de grote herfstregens op zich wachten. De herfstbloeiers trekken zich daarvan echter niets aan: de Chinese roos in zijn zacht rose, de Pyrostegia Venusta met zijn hel oranje bloem en de Chorisia insignis, een boom met grote beige bloemen. En niet te vergeten de struik- en klimrozen, die opleven als de grootste hitte voorbij is.

Dit jaar is de pergola aan de beurt voor een opkikker. Na tien jaar moeten de klimplanten vervangen worden door jonge stekken of heel ver worden teruggesnoeid.

chorisiaWij hebben de afgelopen maanden een nieuwe inventaris van de tuin gemaakt. Twaalf jaar geleden telden we 2060 exemplaren bomen en struiken van in totaal 107 soorten, nu 231 soorten en 3525 exemplaren.

 

Marita Guardia

marita060Er is op dit moment geen tijdelijke beeldenexpositie maar het mooie zomerweer maakt het mogelijk schilderijen in de tuin te exposeren. Marita A Guardia is een jonge Spaanse kunstenaar die vanaf 19 juni tot 31 juli haar werk laat zien in de zomerexpositie Kleuren van de natuur.

Zie haar Facebook-pagina voor meer informatie.

 

Puri Martinéz en Marion Geerts

Puri MartinézPuri Martinéz en Marion Geerts exposeren samen in de Klein-Schreuder Beeldentuin. De titel van hun expositie is Transformación.

Puri was 18 jaar toen ze interesse kreeg in keramiek, toen ze dertig was besloot ze zich professioneel aan keramiek te wijden. Ze heeft nu een eigen werkplaats en geeft ook cursussen over potten bakken en decoratie van porselein, zowel in haar eigen werkplaats als op scholen. Puri maakt mooie figuren van keramiek. Daarnaast schildert ze, in Archena zijn veel muurschilderingen van haar hand te zien.

Marion GeertsMarion is Nederlandse en woont sinds 1975 in Spanje. Zij werkte als gids en specialiseerde zich in Romeinse en Cartageense kunst. Haar interesse voor kunst groeide, ze leerde schilderen, maar nu is ze vooral geïnteresseerd in keramiek. Ze maakt prachtige schalen en reliëfs.

Marion en Puri behoren tot een groep van keramisten 'El Taller' uit Murcia, de groep bezit eigen ovens. De werkstukken worden gemaakt van klei en worden daarna onder hoge temperaturen van een laag glazuur voorzien.

Puri en Marion hebben beide meegedaan aan verschillende exposities in zowel de stad als de provincie Murcia. In de komende jaren willen zij hun activiteiten verder uitdiepen.

De expositie opent zondag 3 april om 11.00 u met een glaasje wijn en een pianosolo van A. Muñoz de Sus. Toegang 3 euro.

Puri Martinéz en Marion Geerts exposeren samen in de Klein-Schreuder Beeldentuin. De titel van hun expositie is Transformación.
Puri was 18 jaar toen ze interesse kreeg in keramiek, toen ze dertig was besloot ze zich professioneel aan keramiek te wijden. Ze heeft nu een eigen werkplaats en geeft ook cursussen over potten bakken en decoratie van porselein, zowel in haar eigen werkplaats als op scholen. Puri maakt mooie figuren van keramiek. Daarnaast schildert ze, in Archena zijn veel muurschilderingen van haar hand te zien.

Voorjaar!

De serie van grote beelden van piepschuim met een patina van marmerpoeder gemaakt door Johanna, is voltooid. Modern Times heet de serie van vier beelden, naar de film van Charly Chaplin uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. Modern met een knipoog. De reactie van bezoekers, die ze al hebben gezien was voornamelijk verbazing en daarna een glimlach. Ook de boodschapper op een drone vinden de bezoekers amusant.

Verder hebben we een derde beeld gekocht van Antonio Imbernón. In tegenstelling tot zijn vorige beelden die van cement zijn, is Hold on gegoten van polymeer. Het patina is van fijn marmer.

In de tuin is het voorjaar, bomen die bloeien op de kale stam zoals de amandelen raken uitgebloeid, de vijgenbomen en de granado’s lopen uit. De druiven en de moerbeibomen die zijn gesnoeid botten ook uit.

De vogels zijn begonnen met de voorbereiding voor de leg. Nestjes worden gebouwd, vooral in de bougainville onder de ramen van het huis, waar tussen de stekels geen gevaar is te duchten van kat en hond; het is een komen en gaan van kleine vogeltjes, vooral huismussen. We hebben ook regelmatig bezoek van de hop, die opvalt door zijn mooie kuif.

Popster en haar model

Antonio Imbernon: Hold on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Contact

Fundación Klein-Schreuder

Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spanje

 

Telefoon/fax (+34) 966 860 230

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)

38° 36' 0.20" N,  0° 6' 30.10" W38° 36' 0.20" N,  0° 6' 30.10" W