Klein-Schreuder Beeldentuin


Mediterrane tuin in de winter

erythrina

Op 6 januari beginnen we traditioneel met de snoei van de rozen. Echt nodig is het niet in het middellandse zee klimaat, maar als je niet snoeit worden de bloemen erg klein. We snoeien op drie tot vijf stevige takken, ieder met drie ogen.

Ook de moerbeibomen worden in januari gesnoeid. We snoeien ze zo, dat we ‘s zomers een schaduwrijk bladerdak hebben. Januari is ook de maand waarin planten en bomen zich goed laten stekken, voorbeelden zijn granaatappelbomen, sommige rozen, vijgenbomen en Bougainvilles.

De tuin is zo ontworpen dat er in alle seizoenen wat bloeit, in januari bloeit bijvoorbeeld de Erythrina caffra (foto rechts boven) en de Pyrostegia venusta.

bougainville

Sinds de gemeente Benidorm, waarvan wij het rioolwater betrekken voor hergebruik als bevloeiing van de tuin, een biologische waterzuivering heeft geïnstalleerd, bevat ons water niet meer de meststoffen van voorheen en moeten wij kunstmest geven.

Wij hebben gekozen voor magnesiumnitraat. Mensen en planten gebruiken hetzelfde eiwitmolecuul voor hun stofwisseling. Bij de mens zit er een ijzeratoom in het centrum en heet het hemoglobine, het zorgt voor de opname van zuurstof (O2) en de afvoer van kooldioxide (CO2).

Bij de plant zit er een magnesiumatoom in het centrum, het heet dan chlorofyl en zorgt voor de opneming van CO2 en de afvoer van O2. Het resultaat van deze bemesting met magnesium is spectaculair: Alle bladeren zijn groener en groter.

Van harte welkom voor een mooie winterwandeling met een decor van prachtige beelden. Op zondag van tien tot twee en op werkdagen na telefonische afspraak. solandra

Contact

Fundación Klein-Schreuder

Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spanje

 

Telefoon/fax (+34) 966 860 230

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)

38° 36' 0.20" N,  0° 6' 30.10" W38° 36' 0.20" N,  0° 6' 30.10" W