Om oss

Skulpturparkens historie startet da det nederlandske ekteparet Johannes Klein og Johanna Schreuder pensjonerte seg tidlig og i 1996 kjøpte en forfallen appelsinplantasje på 20 mål i Alfaz del Pi.

Først tegnet de huset sitt og oppførte det på eiendommen. Så startet Johannes arbeidet med å designe hage­anlegget, mens Johanna sto for utvalget av passende trær og planter. For å sikre vann­forsyningen, ble hagen koblet til det lokale vanningssystemet for landbruket.

Neste oppgave var å restaurere de århundregamle historiske terrassene, bancales. I tillegg ble døde frukttrær fjernet, jorda pløyet og det ble anlagt over 800 meter med stier gjennom hagen. På dette stadiet begynte naboene å undre seg over om det var en ny flyplass under bygging.

Gjennom de neste fire årene ble det plantet 400 rosebusker, 100 palmer, 60 morbærtrær, 400 sypresser, 1000 ligustere og mange flere arter.

Takket være god tilgang på vann og det gunstige klimaet, vokste alle plantene raskt. I 2002 fant den første skulpturen en fin plassering i en ung, men allerede vakker hage.

Johannes og Johanna bestemte seg nå for at de ikke ville beholde hagen for seg selv, men ønsket å dele dens skjønnhet med andre. I 2003 about2opprettet de derfor stiftelsen Fundación Klein-Schreuder de la Communicidad Valencia. Stiftelsen ble oppført som eier av anlegget, og hagen er dermed sikret for fremtidige generasjoner. Mot slutten av 2003 ble parken åpnet for publikum.

Siden den gangen har en rekke skulpturer blitt innkjøpt, alltid med mennesker og/eller dyr som tema. Utvalget er gjort ut fra tanken om at kunst ikke trenger noen forklaring og at mennesket eller dyret er tilstrekkelig som emne.

I tillegg til den faste skulpturutstillingen har hagen vært brukt til mange midlertidige utstillinger med lovende kunstnere. Hagen egner seg dessuten svært godt til konserter, bryllup og andre arrangementer og har til og med hatt en frilufts klassisk ballettforestilling.

I hagen finner du også skulpturer av Johanna Klein-Schreuder. Du kan laste ned en presentasjon av Johanna og hennes arbeid her (på engelsk):

Geeske Johanna Klein-Schreuder (PDF)

(Alle norske tekster på nettstedet ved Willy Verwoerd)

janenjoke
Johannes og Johanna Klein-Schreuder.

Kontakt oss

Fundación Klein-Schreuder
Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spania

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)