Klein-Schreuder Skulpturpark


Will Coles: Gatekunst

coles270Det siste tiåret har gatekunst nærmest eksplodert som kunstart verden over. Noen ser det som ubestilte installasjoner, for andre er det ulovlig graffiti. Kall det hva du vil, men mange mener dette er den mest demokratiske kunstformen noensinne. Den har forandret vår måte å se kunst på, fra bakgater til eksklusive gallerier. Navn som Banksy, Basquiat og Haring er nå anerkjente kunstinvesteringer, ofte verdt millioner.

Will Coles regnes med sine skulpturer som en av verdens fremste gatekunstprovokatører. Han flyttet nylig fra Sydney i Australia til Callosa d'en Sarrià (Alicante) og har installert fri kunst både her i regionen og utenfor.

Arbeidene hans kan også sees i gatene i Berlin, Hamburg, London, Paris, Barcelona og andre storbyer på forskjellige kontinenter og finnes i tillegg i viktige offentlige samlinger i Australia og Europa. Verkene hans er laget for å bli sett, ikke for å gjemmes bort i kommersielle gallerier. Nå som han bor her, ønsker han å stille ut her.

– Den gode plassen i skulpturparken gjør at også de større skulpturene mine får ordentlig pusterom, sier Will. Men selv om du ikke har anledning til å komme, kan du se mine ikke-helt-lovlige skulpturer fra Alicante til Barcelona, tilføyer han.

Will Coles stiller ut Street Art i Klein-Schreuder Skulpturpark frem til 9. april. Utstillingen åpnes 26. februar kl. 11.00, ledsaget av et glass vin – en vino de honor.

Samtidig med utstillingen i hagen kan de mindre verkene hans sees i Fundación Frax i Albir.

Kontakt oss

Fundación Klein-Schreuder
Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spania

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)