Klein-Schreuder Skulpturpark


Hans Some: Ikke se på meg!

some250Søndag 30. september kl. 11 åpnes en ny midlertidig utstilling i Klein-Schreuder Skulpturpark, denne gangen med skulpturer av Hans Some. Under åpningen vil Hans snakke om sitt arbeid og sine verk, ledsaget av et glass vin og noe å bite i.

Ikke se på meg, se på arbeidet mitt! – kan være et motto for Hans.

Hans Some ble født i 1968 i München i Tyskland, og som ung mann forlot han det konservative Bayern og flyttet til Vest-Berlin. Men også det innestengte Berlin omgitt av DDRs murer ble for trangt for ham. Dette oppmuntret ham til å ta sin første reise til Spania for over 30 år siden, der han til slutt slo seg ned i år 2000 og etablerte sitt eget studio i nærheten av Alicante.

I mellomtiden oppdaget han de mangfoldige mulighetene for formgiving og uttrykk i metall i studioet til skulptøren Stefan Herzog i München. Her lærte han seg de klassiske teknikkene som støping, sveising og smiing fra grunnen av, noe som satte et uutslettelig merke på hele veien frem til hans seneste arbeider. Det var her han fant sitt kall i konfrontasjonen med materialet, der han med stor energi og styrke former metallet og finner frem til og overstiger dets motstand.

Så godt som alle arbeidene hans er unike verk som er smidd og sveiset – bare ved noen få anledninger er det blitt bestilt replikaer i form av avstøpninger. Skulpturene hans er blitt utstilt i talløse individuelle og kollektive utstillinger og innkjøpt til både offentlige og private samlinger.

Som vanlig er alle utstilte skulpturer til salgs – stiftelsen tar ingen kommisjon.

Kontakt oss

Fundación Klein-Schreuder
Cami del Pinar 23, 03580 Alfaz del Pi (Alicante), Spania

Telefon/faks: (+34) 966 860 230
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

GPS: 38° 36' 0.5" N,  0° 06' 30.4" W (38.600139, -0.108444)